НОВИ ДОКАЗ ДА АМЕРИКАНЦИ нису били на Месецу?

7

Скоро 50 година након првог "великог корака за човечанство" 1969. године, теоретичари завера не губе инспирацију.

Осим општепознатих тврдњи да се слетање америчке летелице Аполло 11 на Месец никада није догодило, љубитељи теорија завере до данас не престају да проналазе „спорне“ детаље у вези са свим наредним мисијама, који, према њиховом мишљењу, потврђују њихове сумње.

Овај пут у питању је слетање Апола 17 из децембра 1972. године, које је, према тврдњама Јутјуб корисника Streetcap1, лажирано.

Корисник наводи да детаљ, који се може видети на снимку слетања, указује на то да се слетање није догодило. У питању је фигура човека у одсају визира кациге астронаута.

Корисник тврди да мушкарац није обучен у свемирско одело, и да је реч о доказу да је слетање снимљено на сету.

Као и у сваком претходном случају, било је потребно мало да се изнете тврдње брзо рашире друштвеним мрежама и изазову бројне полемике.

„Изгледало ми је мало чудно, па сам помоћу софтвера издвојио фотографију. Приметио сам фигуру човека који не носи свемирско одело. Чини се да има мало дужу косу и да носи неки прслук“, објаснио је корисник Јутјуба.

Подсећамо, трочлана екипа Апола 17 вратила се с мисије са 110 килограма камења и осталих узорака, што је више него што је сакупљено у оквиру било које друге мисије. Реч је, уједно, о последњем Аполо програму на Месецу.

Астронаути Ежен Сернан и Харисон Џек Шмит провели су на тој мисији 22 сата. Они су слетели на Месечеву долину Таурус-Литроу, а колега Роланд Еванс их је током целодневног истраживања стално надлетао.

 • grebak grebić

  После свега што је речено још само наивци и неинформисани верују о балади слетања на месец. На страну све ЧИЊЕНИЦЕ, ТРЕБА УЗЕТИ САМО ЛОГИКУ: 1. Руси први (са доказима) обишли земљу. 2. Руски брод слетео на месец без посаде. 3. То је доба велике трке у наоружању у којој се доказивало. Амери морју блефирати због реномеа. 4. На захтев светских научника за стављање материјала на увид Амери одговарају да су изгубили снимак (и лудаци не верују у то). 5 Што за толико девенија нису поновили тај лет? Кажу скупо је!!! Ево ми СРБИ ћемо им исфинансирати то (уз опкладу). Амери, Покријте се по глави!!!

 • Аца Тодоровић

  Нити је ко био, нити ће бити на месецу. Месец није тело,већ гасно стање и то свако може да види и голим оком и дурбином. Месец има своју светлост, а доказ је за то да је видљив и кад се види сунце и у свим положајима за време кретања ноћу.
  Американци су морали да лажирају одлазак на месец јер су Руси први упели да се дигну ван Земљине орбите.Да не би сва слава отишла Русима, американци који су више пута безуспешно покушавали да се дигну у космос, лажирали су пут на месец. Тако данас стоји да су се Руси први одлетели у Космос а амери први отишли на месец, што је лаж. Данас се „не путује“ на месец, јер је мало теже лажирати, него пре 48 година.

 • HRVACKI KRALJ KRELE IV

  Kako nisu bili kauboji na Mesecu, pa eno sa teleskopima se da videti nekoliko mamuza koje su im spale sa cizama :-)))

 • Бели Орао

  Рече ми један човек на једном месту „били су, али као и све американци хоће да улепшају.“

  • HRVACKI KRALJ KRELE IV

   Tek taj je glup.

  • Бели Орао

   Човек је тотално неинформисан. Ко би рекао да је руски космонаут? ))

 • Srele

  Nisam zagovornik teorije zavere, ali kad su americki lazovi
  u pitanju, nije iskljuceno.