Прочитај ми чланак

НОВАК САВЕТОВАО МЛАДЕ: Ево како да успете у животу

0

Брачни пар Ђоковић у суботу у Београду окупио велики број менаџера и оне који су у потрази за послом.

Ноле: Водим се цитатом: “Способност човека доведе до врха, а карактер му помаже да тамо и остане”.

Прослављени српски тенисер Новак Ђоковић и његова супруга Јелена учествовали су у суботу у дискусији “Оригинални разговори”, која је окупила менаџере из двадесетак компанија из различитих професија и оне који траже запослење.

Они су при том младима упутили речи охрабрења да раде на себи и буду доследни у остварењу својих животних циљева. Како је наш тениски ас истакао, рад на себи неопходан је у сваком смислу како бисмо достигли оно што желимо.

– Независно од посла којим се бавите, све се своди на покушаје – поручио је Новак. – Уколико не покушате да направите неки корак, то други неће моћи да ураде за вас. Волим да се осврнем на цитат који поручује да способност човека доведе на врх, а његов карактер му помаже да тамо и остане. Не причам само о пословном животу, већ и о врхунцу у свим животним аспектима. Од суштинске је важности да улажете и у развијање свог карактера, јер на крају дана остајете сами са собом. Осећај који тад имате дубоко у себи не вара.

О томе колико је важна емоционална интелигенција за успех на разговору за посао, али уопште у професији којом неко одлучи да се бави, говорила је и директорка фондације Јелена Ђоковић, истичући свог супруга као пример неког ко је захваљајући тој врсти интелигенцији ту где јесте.

– Емоционалну интелигенцију као мишић можете да вежбате. То можете чинити тако што ћете да запишете неке циљеве и да се фокусирате на остварење, а на крају дана да извучете лекције, тако да не понављате грешке. Циљ је да будете што боља верзија, а привилегија је да будете оно што јесте. Увек треба да бирамо добре примере и да учимо од њих, а најсветлији пример у мом животу свакако је Новак – закључила је Јелена.

Прилика за запослење

Оригинални разговори симулација су процеса аплицирања, селекције и запошљавања, кроз које је више од 100 младих људи добило прилику да разговара са ХР менаџерима водећих компанија. Осим конкретних савета и препорука за унапређење комуникационих и презентационих вештина, ушли су и у базу кандидата за запослење код 20 компанија које су биле део овог догађаја.