Прочитај ми чланак

БОГДАНОВО БУЂЕЊЕ, шта се дешава кад наљутиш Variorse?

0

Богдан Богдановић одиграо боље него на прошлим мечевима, шампион подигао главу након што је био у прашини у Филаделфији. Бостон меље, Клиперси безнадежни...

Портландов „Мода центар“ је обично тврђава, на својој кожи то је ноћас осетио Сакраменто. Домаћи су славили уз комбинованих 47 поена тандема Лилард-МекКолум, поново су Кингси лоше шутирали, изгубили девети пут у низу у Орегону, али коуч Џоргер верује да тим напредује. Иначе, Кингси су у претходној утакмици код куће добили баш Портланд, сада нису били ни близу.

Atlanta Hawks guard Kent Bazemore (24) looses the ball as he drives against Sacramento Kings guard Bogdan Bogdanovic (8) during the first half of an NBA basketball game Wednesday, Nov. 15, 2017, in Atlanta. (AP Photo/John Bazemore)

Богдановић је добио солидну минутажу са клупе, 27 минута, убацио је 12 поена, две тројке, поново не баш импресиван шут, али ово је боље него у претходним мечевима. У понедељак га чека обрачун са Јокићевим Денвером.

Далас је неочекивано лако добио Милвоки, за Мавсе то је тек трећа победа у сезони. Адетокумбо је убацио 24 поена и имао 17 скокова, али је његов тим спуштен испод 80 поена. Грк и Мидлтон као да су играли сами, остатак тима очајан, Бледсо се испромашивао, код Тексашана Вес Метсу 22 поена, Бареа је са клупе додао 20. Домаћин је погодио 19 тројки, изједначио рекорд франшизе.

Хјустон прејак за Мемфис, некада је ово била борба на живот и смрт, сада су гости много бољи тим, видело се од почетка до краја. Харден је убацио 29 поена, Крис Пол додао 17, Клинт Капела одличан у рекету са 17 поена и 13 скокова. Јасно „ГризлијИ“ без повређеног Конлија немоћни, изгубили су четврти меч у низу. Занимљиво, последњих пет година, ови тимови у сезони имају нерешен скор 2:2, али чини се да ове године то неће бити случај.

Филаделфија се одлично борила против Вориорса у једном од занимљивијих мечева вечери. Шампион је јурио резултат, примили су у првом полувремену 74 поена и имали заостатак од -22 после друге четвртине. Али, онда је уследио ураган са Пацифика, Голден Стејт је узвратио, добио трећу четвртину 47:15, вратио се у меч и на крају славио. Стеф Кари је убацио 35 поена, Дурант 27, на другој страни Ембид 21, Симонс 23, уз 12 асистенција.

Бостон не стаје, Кајри Ирвинг је убацио 30 поена у Џорџији, „Келти“ су добили 15 мечева у низу и држе прво место у лиги. Победа у Атланти је очекивана, Џајлен Браун игра одлично, 27 поена је његов рекорд каријере. Али, није било лако, јер је Атланта имала +16 у првом полувремену, али је Кајри узео ствар у своје руке у наставку. Он је испраћен повицима „МВП“ од стране пар стотина Бостонових навијача у Атланти.

За Клипсе нема наде, 10 пораз у 11 мечева, изгубили су у Каролини од Атланте, „Супермен“ Хауард је уз 16 поена имао исто толико скокова. Тео и Беверли и даље ван строја, лоша партија бекова Торнвела и Риверса, гости су имали очајне проценте, Кемба Вокер убацио шест тројки за Хорнетсе. Шарлот није могао да пожели бољег противника за прекид црне серије од шест пораза. Додуше, гости су се држали три четвртине, а онда у последњој деловали очајно, изгубили пет лопти, шутирали 6 од 20 и предали се без борбе.

Орландо пада у форми након сјајног старта, Јута је добила на Флориди са 40 разлике. Фејворс максимално користи одсуство Гобера, 25 поена, 11 скокова за центра „Џезера“, Меџик се избламирао код куће, Вучевић 8 поена, Фурније 11, Орландо је играо очајно у нападу. Поменимо и сјајну партију Роднија Худа, убацио је седам тројки, везао 19 узастопних поена за свој тим на прелазу између треће и последње четвртине, завршио утакмицу са 31 поеном.

Резултати:

Портланд – Сакраменто 102:90
Далас – Милвоки 111:79
Мемфис – Хјустон 83:105
Филаделфија – Голден Стејт 116:124
Атланта – Бостон 99:110
Шарлот – ЛА Клиперс 102:87
Орландо – Јута 85:125