Прочитај ми чланак

У ЦРНОЈ ГОРИ ОСВАНУЛЕ ЧИТУЉЕ НЕРОЂЕНИМ ДЕВОЈЧИЦАМА: „Твоји родитељи више желе…

0

У поруци на плакатима, тера људе да се запитају због чега у Црној Гори девојчице нису једнако жељене као дечаци

Данас су широм Црне Горе осванули плакати и читуље који упућују на проблеме злоупотребе пренаталних тестова за рано детектовање пола детета и праксу селективних абортуса. О овим проблемима, који се у значајној мери већ данас одражавају на демографију целокупног црногорског друштва, последњих месеци се често говорило.

У поруци на плакатима, због којих се морамо запитати због чега у Црној Гори девојчице нису једнако жељене као дечаци, се наводи:

„Овим путем вас обавјештавамо да се у Црној Гори годишње изврши велики број селективних абортуса.

#Нежељена

Неки родитељи више желе дјечаке, па зато дјевојчице често не добију прилику да буду рођене.

Спријечимо злоупотребу пренаталних тестова и зауставимо праксу селективних абортуса!“

У данашњем издању готово свих дневних листова освануо је последњи поздрав за Нежељену дјевојчицу, а дирљива порука каже:

„Драга #Нежељена,

Твоји родитељи више желе дјечака и зато ниси добила прилику да будеш рођена. Опрости им.

Твоја ожалошћена Црна Гора“.

Сличног мишљења је и Наташа Градашчевић из Никшића, која је објавила на Инстаграму читуљу „нежељене девојчице“ и написала испод мишљење о целој овој ствари.

Њене речи вам преносимо у целости:

„Живим у земљи ђе се врше селективни абортуси.

Шта је селективни абортус? То је оно кад отвориш каталог и одабереш шта наручујеш.

Земљи ђе ђевојчице нису једнако вриједне ни жељене.

Ђе ћерку из милоште зову СИНЕ.

Ђе је срамота ако се сестра не одрекне имовине у корист брата.

Ђе се те ђевојчице кад се разведу од пијаног идиота који ништа не привредјује него сједи у кладионици и дахће клиникама за врат се зову РАСПУШТЕНИЦЕ.

Ђе те ђевојчице ако се не удају зову се УСЈЕДЈЕЛИЦЕ и немају никакву тржишну вриједност.

Ђе жена ради, радја, подиже и васпитава, одржава домаћинство али се ништа не пита ЈЕР СЕ ЗНА КО КОСИ А КО ВОДУ НОСИ.

Земља ђе кад умре неудата пише се по оцу, а ако се удала па умрла, пише се по мужу, ка’ да је муж направио.

Земља ђе се славе крсне славе за које жена ради као мануфактурна производња 5 дана прије, на тај дан и 5 дана после АЛИ КАД ГОСТИ ДОДЈУ ОН СЈЕДИ ЗА ТРПЕЗОМ И ВОДИ ДИСКУСИЈУ.

У истој тој земљи ђе се славе крсне славе и ђе чоче у Бога вјерују више но Марија мајка божија што га је родила, ИСТИ ТИ ЉУДИ абортирају здраве плодове ђевојчица. Занима ме, шта бог има да каже за то? Пошто је славском погачом, каже ево, био задовољан.

Шта каже бог на то, кажите ми?

Нисам ја феминисткиња,

ја сам ДЈЕВОЈЧИЦА!!!!!“

 

Živim u zemlji dje se vrše selektivni abortusi. Šta je selektivni abortus? To je ono kad otvoriš katalog i odabereš šta naručuješ. Zamlji dje djevojčice nisu jednako vrijedne ni željene. Dje ćerku iz milošte zovu SINE. Dje je sramota ako se sestra ne odrekne imovine u korist brata. Dje se te djevojčice kad se razvedu od pijanog idiota koji ništa ne privredjuje nego sjedi u kladionici i dahće klinikama za vrat se zovu RASPUŠTENICE. Dje te djevojčice ako se ne udaju zovu se USJEDJELICE i nemaju nikakvu tržišnu vrijednost. Dje žena radi, radja, podiže i vaspitava, održava domaćinstvo ali se ništa ne pita JER SE ZNA KO KOSI A KO VODU NOSI. Zemlja dje kad umre neudata piše se po ocu, a ako se udala pa umrla, piše se po mužu, ka’ da je muž napravio. Zemlja dje se slave krsne slave za koje žena radi kao manufakturna proizvodnja 5dana prije, na taj dan i 5 dana posle ALI KAD GOSTI DODJU ON SJEDI ZA TRPEZOM I VODI DISKUSIJU. U istoj toj zemlji dje se slave krsne slave i dje čoče u Boga vjeruju više no Marija majka božija što ga je rodila, ISTI TI LJUDI abortiraju zdrave plodove djevojčica. Zanima me, šta bog ima da kaže za to? Pošto je slavskom pogačom, kaže evo, bio zadovoljan. Šta kaže bog na to, kažite mi? Nisam ja feministkinja, ja sam DJEVOJČICA!!!!!

Објава коју дели Nataša Gardašević (@njezvanova) дана

Жене у Црној Гори због очекивања средине да роде сина у ту сврху хрле у српске клинике, којима је ово добра прилика за зараду. Иако је генетско тестирање у сврху сазнавања пола забрањено и у Црној Гори и у Србији, није тајна да се женама ради болан и скуп тест хорионских чупица.

Цена ове интервенције је око 350 евра, а њиме се омогућава да се пре истека рока за абортирање (до десете недеље трудноће) сазна пол детета.