Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НЕ МОЖЕ ВИШЕ ТО ДА СЛУША: Нисам добио задатак да признам Косово, али…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ЕУ неће дозволити да Србија постане пуноправна чланица Уније без правно обавезујућег документа на крају процеса "нормализације односа" са Приштином.

– Морате да извршите нормализацију стања, како они то кажу, рекао је Вучић и додао да, како год да се то тумачи, то је оно што ЕУ очекује.

– Није то признање, нико то не говори на тај начин. Говоре између редова, али не на тај начин, али ово је оно што ја могу да вам кажем, рекао је председник новинарима у Аранђеловцу.

Он је рекао да је задовољан јучерашњим састанцима у Бриселу, где је у седишту ЕУ разговарао са Федериком Могерини, а у централи НАТО са Јенсом Столтенбергом и министрима земаља-чланица Алијансе. 

У Бриселу ће данас, каже Вучић, боравити и премијерка Ана Брнабић, и додаје да су такви састанци важни, јер нам предстоји велики проблем и нећемо моћи без драстичних промена у односу, нашем и свеукупном односу према Косову и Метохији да постанемо члан ЕУ.

Рекао је и да не може више да слуша будалаштине типа да је добио задатак да призна Косово.

Сматра да ћемо тешко да постигнемо споразум између себе, у Београду, а да би било одлично када бисмо могли да се договоримо.

– Због тих два, три, четири одсто шансе се оволико боримо.. Ако не, ништа страшно, још један неуспех и продужење замрзнутог конфлика који имамо, што деци због које смо овде неће донети неки велики добитак у будућности, закључио је председник Србије.

Шта је све током посете Аранђеловцу рекао председник и како се обратио средњошколцима можете да погледате на интегралном снимку локалне телевизије: