Прочитај ми чланак

РАФЕТ ХУСОВИЋ: Црна Гора да уклони крст са Сахат куле у Подгорици

0

Подгорица -- Председник Бошњачке странке Рафет Хусовић и потпредседник владе очекује од, како је рекао, већинске Црне Горе да уклони крст са подгоричке Сахат куле.

„Ја нисам вратио крст на вакуф Османагића и онај ко је то урадио заиста није имао слуха за грађанску Црну Гору. Нисмо се страначки мешали у тај посао, што је било у надлежности државних органа“, казао је Хусовић.

„Скоро комплетна друштвена јавност осудила је враћање тог крста и што се нас тиче то је питање затворено, али очекујем од већинске Црне Горе да уклони тај крст. Када ће то урадити, на њима је..“, додао је.

Хусовић је рекао да због тог крста више нема воље ни да прође поред Сахат куле и да не зна који ће муслиман више поћи да види Сахат кулу, додајући да тим ставом ставља тачку на ту причу.

Додао је, међутим, да не очекује да то питање може произвести етничку дистанцу у Црној Гори.

Подсетимо, „Вечерње новости“ објавиле су у септембру да је крст са Сахат-куле у Подгорици, који је више од стотину година био њено обележје, уклоњен током рестаурације овог објекта и реконструкције трга Бећир-бега Османагића

Поводом овога реаговали су из Митрополије црногорско-приморске, оцењујући да се ради о скандалозној одлуци подгоричких власти. Позивају на одговорност све који су донели такву одлуку, захтевајући од надлежних да се крст што пре врати на Сахат-кулу.