Прочитај ми чланак

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ: Албански певач Медвеђу сместио у Велику Албанију!

0

Певач из Приштине Аријан Агуши познатији као "ГОЛД АГ" снимио је песму о Медвеђи, као и спот у овом месту на југу Србије, прозивајући га делом Велике Албаније. Челници ове општине тврде да је реч о очигледној провокацији.

Како преноси Југмедиа, у својој песми, за коју је спот снимио у центру Медвеђе и у појединим деловима Приштине, овај тридесетједногодишњи певач, иначе родом из Прешева, пева о томе како је Медвеђа увек била део и да ће поново бити део Велике Албаније.


„Све лепоте света што сам видео нису као мој праг, моја Медвеђа… Сваки пут када је мој тата спалио праг од Медвеђе до Санџака, тако су и албански Албанци нестали са земљине површине, мртви од туге због ненаквог шљама…“, део је превода ове песме у којој певач снива о Великој Албанији.

Он у споту стоји испред самог улаза у зграду Општине Медвеђа и на крају се буди из сна, разочаран што ова општина још увек није део албанске земље.

 

Nesër 💣 ORA 20:00 #MEDVEGJA 🇦🇱

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана


Његови фанови и пратиоци на друштвеним мрежама оставили су на хилајде коментара подршке овом уметнику за кога кажу да је „једини који додирује теме о томе где Албанци живе и стоје“ и да их је овом песмом „частио“ и упоређују га са муслиманским богом.

 

A PO JU PËLQEN 🎤

Објава коју дели Gold AG (@arianagushi1986) дана

Надлежни да реагују

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић оцењује да је реч о провокацији и да је од надлежних органа добио информацију да се испитује овај случај.

У локалној смаоуправи кажу да је спорно и када је овај видео спот у центру Медвеђе снимљен и претпостављају да је реч о викенду када на улицама има мало људи.

Овај спот запалио је и део албанске популације у Медвеђи и Сијаринској Бањи који певачу остављају коментаре подршке на друштвеним мрежама.

Подсетимо, ово није први пут да певач из Приштине изазове буру у јавности поводом неке песме. Наиме, он је пре две године објавио спот и песмну под називом „Пушка слободе“ која је изазвална узнемиреност међу Србима на Косову и Метохији.

Он је тада у споту објављеном на друштвеним мрежама и Јутјубу приказао како припадник такозване ОВК наводно убија српске полицајце с леђа, а после „храбре“ ликвидације гази их и узима им оружје, а спот је убрзо и уклоњен са свих друштвених мрежа.