Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Србији су у овом тренутку потребни ванредни парламентарни

0

Председник Покрета социјалиста и министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да би у овом тренутку ванредни парламентарни избори били потребни Србији.

„Мислим да би било веома добро да изађемо на изборе, због притисака из читавог света, због покушаја да се меша у наш политички живот. Због покушаја да се овде формирају једна, две, пет колона, да се непосредно и директно утиче на носиоце политичког живота да би се понашали и радили како неки ван граница ове земље мисле да треба“, рекао је Вулин за РТС.

Фото: Н.С.

Покрет социјалиста је коалициони партнер СНС.

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић казао је раније да ће одлука о изборима, београдским и евентуално ванредним, парламентарним, бити донета у суботу када ће бити одржане седнице два главна органа Српске напредене странке – Председништва и Главног одбора.

„Седница савета за безбедност у подне, Вучић оправдано забринут за мир“

Председник Србије Александар Вучић сазвао је за данас у подне седницу Савета за националну безбедност, рекао је Вулин.

Седница Савета за националну безбедност сазвана је за данас у 12 часова, рекао је Вулин јутрос за РТС и сазивање седнице објаснио тиме што је Вучић „оправдано забринут за мир и стабилност не само у Србији, него и у региону, јер је изјавом члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о Косову мир и стабилност читавог региона доведена у питање“.

„Ми Србију чувамо и мирном и стабилном. Сваки наш грађанин може да буде потпуно сигуран у органе своје државе, у свог председника, надлежне службе и министарства да ће сачувати његов свакодневни начин живота и да ћемо сачувати мир и стабилност у нашој земљи. Али, ми не живимо сами. Читав регион је доведен у питање“, оценио је Вулин.

Рекао је да је потпуно неприхватљиво говорити о другој земљи „у контексту отцепљења дела њене територије и надати се да ће се то десити“.

Вулин је казао да очекује да ће на данашњој седници Савета за националну безбедност бити сагледано реално стање.

„Ја очекујем да ћемо ми сагледати реално ситуацију, да ћемо сагледати стање, да ћемо разговарати о раду наших надлежних служби, нашој организацији… Шта је то што треба да урадимо да би ситуација у Србији остала мирна и стабилна и да још једном гарантујемо стабилност у читавом региону“, казао је Вулин.

Он је рекао да га забрињава што су поједини политичари и медији у Србији рекли да изјава Изетбеговића „није ништа страшно“.

Изетбеговић је у интервјуу за немачку РТВ „Дојче веле“, снимљеном октобра, а емитованом ове недеље, рекао да је, што се њега тиче, независност Косово до сада требало да буде призната, али да је за то потребан консензус на нивоу БиХ.

Упитан да само са „Да“ или „Не“ одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати независност Косова, Изетбеговић је рекао: „Надам се да“.