АМБАСАДА САД У ШОКУ ЗБОГ ПРЕСУДЕ: Девет година смо чекали да нико не оде у затвор

11

"Амбасада САД подржава владавину права и тражи да правда буде задовољена у овом случају. Примили смо на знање пресуду коју је данас донео Виши суд у Београду.

Тешко је схватити да је било потребно девет година да би се стигло до пресуде у случају који је повезан са имовинском штетом од скоро пола милиона долара и са смрћу једне особе, а да је коначни исход да ниједан од седморо оптужених, од који је четворо у присуству правних заступника признало да су учествовали у озбиљном прекршају, није осуђен на затворску казну“.

Овако је Амбасада САД реаговала данас на одлуку Вишег суда у Београду којом су на условне казне затвора од по пет и шест месеци осуђена четворица оптужених за паљење америчке амбасаде, 2008. године у Београду, после митинга „Косово је Србија“, док су тројица ослобођена оптужби.

„Према међународном праву, земља домаћин је одговорна да штити страна дипломатска представништва, а подсећамо да се српска полиција повукла са својих уобичајених пунктова у близини Амбасаде САД, само неколико тренутака пре напада“, наводи се у реаговању Амбасаде САД и додаје:

„Они који су одговорни за тај корак никада нису за то одговарали, и напомињемо да се још увек не поступа по случају који је Тужилаштво поднело против пет оптужених полицијских официра у мају“.

  • perungromovnik

    посерем вам се и на амбасаду и на амбасадора! ДАБОГДА ЦРКЛИ сви до једнога! а судијама СВАКА ЧАСТ! Многаја Љета кад сте имали моода да донесете ослобађајућу пресуду!

  • xyz
  • xyz

    А ко је од ваших зликоваца отишао на робију због мале Милице Ракић и још 88 наших малих анђела које сте побили 1999, маму вам……!