НАКОН 30 ГОДИНА ПРОТЕРАНА ИЗ САД у ЦГ због једне реченице

5

Pedesetogodišnja Zahrija Purović deportovana je u Crnu Goru iz Sjedinjenih Američkih Država nakon 30 godina provedenih u toj zemlji.

Она се у сузама опростила од својих синова Елвира и Аријана, преноси портал ЦДМ.

Иако је Захрија у Мичигену, у граду Стерлинг Хајтс подигла децу и плаћала дажбине држави, морала је да напусти САД по одлуци суда и имиграционих власти. Иако нема криминални досије, протерана је из државе, по речима њених синова, као највећи криминалац. Морала је одмах да купи авионску карту и врати се за Црну Гору, преноси амерички портал „Ем лајв“..

Проблеми за Захрију почели су 2001. године, када су, према речима породице, она и њен супруг дали опречне изјаве о томе када и где су се упознали.

Захрија је рекла да су се упознали у САД, а њен супруг да су се венчали пре него сто су отишли у САД. Те изјаве нису се допале имиграционим властима.

Тада су им казали да их обмањују и да ће због тога бити депортовани.

Након тога Захрија је имала разговор у Одељењу за имиграцију где су јој поручили да ће морати да купи карту и исели се из земље.

Процес је трајао више година, а Захријин адвокат наводи да је депортација бесмислена и да Захрија има веома мало веза са родном земљом коју није посећивала откад се одселила.

Њен најмлађи син Елвир каже да су се до краја надали да ће суд ипак дозволити да остане у земљи, али се то ипак није догодило.

“Ово баш боли. Не знам ста да радим”, каже Елвир.

“Не желим да мислим о њеном одласку. То ме много повређује”, истиче њен син Аријан.

Захрија је у САД дошла са 19 година. Сада се са 50 враћа у Црну Гору и већ је забринута за своју судбину.

Како се наводи, она има здравствених проблема са кичмом и већ је имала неколико физикалних терапија у Мичигену.

“Плашим се за своје здравствено стање. Брига о болесницима у Црној Гори је јако лоша. Бојим се да нећу имати адекватну здравствену услугу”, жали се Захрија, преноси ЦДМ.

 • BOB

  Svi nasi bi trebalo da znaju, da u USA lazi ne prolaze. Interesantno, zasto su dali razlicite odgovore, pa zar je to samo slucajno, ili su stvarno zaboravili. Nesto ne stima.

  • DIKI

   Svi naši znaju da u Usa laži, krađe, pljačke, masovna korišćenja zabranjenih uružja i genocidi nad raznim narodima prolaze. Zasada. To će biti i uzrok pada USA imperije zla, već se Tramp ulizuje Kinezima. Uskoro će prositi i prtvrtati kontejnere.
   Usa je zemlja laži i patoloških lažova. Ne smeju ni da iznesu podatak kolike su im zlatne rezerve i gde je zlato dato na čuvanje u USA od strane mnogih zemalja. Usa je baron Minhauzen među državama, jedino je još Albanija i Hrvatska gora od ovih nesoja.

  • BOB

   Sve u svemu iako si hteo nesto kontra da mi odgovoris, verovatno u odbranu ove zene, ipak cu se sloziti i to sto si ti napisao. da je istina.

  • BOB

   Plus da dodam, USA je poslednje pokvareno i trulo kapitalisticko zlo. samo me je zao sto to i Srbija prihvata.

 • Неле

  „Како се наводи, она има здравствених проблема са кичмом и већ је имала неколико физикалних терапија у Мичигену.“
  Не брини Захрија, у ЦГ ионако кичма није неопходна.