Прочитај ми чланак

МУТА ВЕОМА ОШТРО о СВОМ ОДЛАСКУ, препрекама за Загорца, али и о поразу од Aлбе

0

Тренер Партизана Мирослав Николић био је видно изнервиран после вечерашњег пораза од Aлбе, каже да је екипу стигао и умор. Открио је и шта је проблем са трансфером Радета Загорца. Питања му није ни требало постављати, из њега је само куљало.

Фото: Н.С.

„Немам шта много да кажем. Мало нас је стигао и умор, нисмо вечерас били прави. Човек помисли да је кренуло, мало је ишло боље у ранијм утакмицама, а вечерас ништа није функционисало. Они су нас скенирали добро. Катастрофална одбрана, ово је најгора одбрана коју смо одиграли до сада. Они су једна од бољих екипа, тешко је очекивати да се нешто уради у Европи“, рекао је Николић после пораза.

Aлба је вечерас победила 96:80 у шестом колу Еврокупа. Партизан је вечерас посебно лоше играо одбрану.

„Генерално сви лоше играју одбрану, они нису обучени да играју одбрану. Друго, кад се нешто договоримо на састанцима, ми се договорим да бранимо на један начин, уопште није била концепција да се тако игра одбрана. Сви индивидуално играју слабу одбрану, вечерас је било као на почетку. Има много њих који слабо играју одбрану, и због неискуства и младости и висине…немају став. То треба да се учи, да се уходу решава. За то су потребне године“, рекао је он.

Пред крај меча се чуло из публике и „Муто, одлази“.

„Уопште нисам ја проблем, ја сам ову екипу правио да је не враћам у назад. Очигледно је да нисмо за Европу. Они су неискусни. Ја друкчије не могу, уопште ја нисам проблем да одем. Нека дође неко други“, рекао је Николић.

Партизан је вечерас био слаб на оба краја терена, а то се видело и при извођењу аута, са којим је имао много тешкоћа.

„Они зову само један аут, а ми имамо доста аута, обрукали смо се пар пута. То је све до играча, до кретње, не правимо блокаде, не демаркирамо се. То су све дечије болести. Ни ови старији немају искуства. Где су они играли, да вас питам? Они су били ’бек-апови’ а сад очекујемо да буду носиоци? Сви они имају минутажу, имају поверење.

Зато сам се определио да играмо за кош више, јер не можемо да играмо ту тврду одбрану. Можда ће да се побољша? Ми смо играли добро и против Меге и против Цибоне, али се то пореметило. Пореметио нас је центар, неспреман је, не може да трчи, не игра пет минута у континуитету. Боре се играчи“, рекао је Николић.

Новинари су приметили да је публика негодовала када је мењао Марка Пецарског.

„Не може Пецарски да игра, пуко је. Игра Европу по 20 минута дете 2000. годиште, па мора да се одмори. Не мењам га ја што је погрешио, ја му дајем бланко да игра, али не може да трчи он тако дуго. Што бих га ја мењао? Ја бих највише волео да он игра стално, увек дајем шансу младима, као увек што сам давао током каријере“, рекао је Николић.

Сага око доласка Радета Загорца и даље траје, а тренер је открио шта је камен спотицања.

„Ја бих волео да га доведемо, а његов менаџер тражи 20-30 хиљада евра. Ми немамо толико новца. Никога ту паре не интересују, што га не бисмо довели? Добар момак, воли Партизан, свака част, нека дође.

Ми имамо одређени буџет, знате који су наши проблеми. Ја га поштујем. Мало сам узео то бреме у незгодном тренутку за Партизан, али сам хтео нешто да направим. Ја сам увек правио екипу кад правим од наших домаћих најјачу, па онда да видимо шта нам треба. Aли, домаћих играча нема“, рекао је Николић.

Да ли су жеље навијача веће од реалних могућности?

„Наравно да су веће, сигурно да су веће. Партизан је велики клуб и воле навијачи да Партизан побеђује, али можда није реално. Боримо се, покушавамо“, рекао је тренер.

Тренер Aлбе Aито Гарсија био је кратак и концизан.

„Утисак ми је да смо играли неуједначено. Некада добро, а некада не добро, без интензитета и концентрације, али ипак више од Партизана. На крају сам задовољан победом, јер нам даје више шанси да се пласирамо у следећу рунду“, рекао је искусни Шпанац.