Прочитај ми чланак

ЦИРКУС НА СКУПШТИНСКОЈ СЕДНИЦИ: Већина гласала за предлог опозиције или …

0

У Скупштини Србије данас су током утврђивања дневног реда, како тврди опозиција, посланици владајуће већине гласали за један опозициони предлог, док председница парламента Маја Гојковић тврди да је заказао електронски систем за гласање.

Када је као допуна дневног реда на гласање стављен предлог посланичке групе Доста је било о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, Маја Гојковић је рекла да нешто није у реду и тражила да се утврди кворум јер јој систем показује да нема довољно посланика.

За то време посланици опозиције су добацивали, она је утврдила кворум и поново ставила предлог ДЈБ на гласање који ипак није прошао. Забуни посланика владајуће већине је, како из ДЈБ тврде, допринело звоно које Маја Гојковић обично притисне као знак када треба владајућа већина да гласа о предложеној тачки дневног реда.

„Малопре се догодило оно што се иначе дешава у сали јер је пажња Маје Гојковић мало попустила па је помислила да предлог који треба да се стави на дневни ред долази из владајуће већине, па је по старом добром обичају притиснула звоцне, а пошто ни посланици владајуће већине не слушају гласали су за, а она је морала да надје неки начин да то не буде на дневном реду и измислила да нешто није у реду са системом за гласање“, рекла је новинарима посланица ДЈБ Татјана Мацура. Она је казала и да је то што се данас десило „само једна у низу манипулација Маје Гојковић е-парламентом“.

Посланици су данас иначе почели нову седницу, на којој је предложено да се надју три закона из области медицине, међутим опозиција је поднела 112 предлога за допуну дневног реда.