БРИТАНСКИ НАСТАВНИК (ХРИШЋАНИН) удаљен са посла јер је девојку назвао девојком

2

Наставник у британској средњој школи Џошуа Сатклиф, хришћанске вероисповести, рекао је за Раша Тудеј да верује да га школа злоставља зато што је једног ученика ословио користећи наводно погрешан пол.

Сатклиф тврди да је из школе удаљен због своје вероисповести. Наставник Сатклиф је суспендован и испитан,а ове недеље ће изаћи и пред суд. Све то зато што је случајно током заједничке активности такозвног трансродог ученика, који за себе сматра да је мушког пола, назвао девојком.

Сатклиф признаје да је рекао „Одличан посао, девојке!“ групи у којој се налазио трансродни студент и да се извинио када је ученик протестовао због женске одреднице.

Шест недеља након такозваног инцидента Сатклиф је удаљен из државне школе у Оксфордширу. Он је за Раша тудеј изјавио да се осећа злостављаним и изолованим због истраге и саслушавања.

„Осећам да сам дискриминисан у заједници и мислим да је то тренд који постоји широм света. Хришћани не могу да живе у складу са својом вером када су у радном окружењу“, рекао је он новинару.

Школа је наставнику математике наредила да не прича колегама о жалби ученика због погрешног ослављавања. За Раша тудеј он наводи да су неки наставници знали да се нешто дешава али не и суштину.

„Њима нисам смео да причам или да им наговестим на шта су се односиле оптужбе. Рекао сам неким наставницима да сам позван на разговор код директора школе“, изјавио је 27-огодишњак.

Сатклиф је раније водио библијски клуб, за време ручка, који је сада угашен. То је уследило након Сатклифових коментара о истополном браку, када је ученицима рекао да је брак заједница између мушкарца и жене.

Оксфордширски наставник је рекао да тежи да буде најбољи могући учитељ, али да је сумњив по питању своје будућности у тој школи.

„Како се ствари тренутно одвијају, постајем све више и више песимистичан поводом исхода у вези мог останка у тој школи. Лако ћете наћи родитеље који воле да ја предајем њиховој деци математику. Поштован сам у заједници. Мишљења сам да родитељи мојих ученика знају да сам  хришћанин, али и знају да тежим да моји ученици што боље ураде тестове и испите, те да тако буду успешни у свом одељењу. Волим да предајем и молим се да ће бити школе која ће желети да ме запосли, која ће увидети да ја одлично радим свој наставнички посао“, закључио је на крају, у разговору са новинаром РТ, Сатклиф.

Превод за Србин.инфо: Етома

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су др Јована Стојковић, психијатар, мајка троје деце, и Предраг Златановић, предузетник, родитељ који је спреман да иде у затвор, само да му не би вакцинисали дете.. Тема емисије је била обавезна вакцинација деце у Србији.

У емисији се говорило о томе зашто Јована и Предраг неће да вакцинишу своју децу (00:01:00), о томе како лекари дају лекове малој деци и ако нису за њихов узраст (00:04:00), о томе зашто нема стручне дебате о потреби обавезне вакцинације деце (00:08:30), о томе шта лекар мора да пита родитеља пре вакцинације деце (00:16:00), о томе зашто је српски закон о обавезној вакцинацији деце противуставан (00:22:00); као и о злоупотребама у здраству од стране фермацеутских кућа (00:26:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.

  • Сарма

    Крајње су одвратан сој, ти неолиберали. Оваквим поступањем, увођењем нових „полова“, фаворизовањем политичке коректности уз замену тезе, заштитом мањина када нису ни нападнуте само ће навући омразу обичног света (нас сељака, који смо или мушкарци или жене) против оних које штите. Није искључено да наказе то и желе као резултат

  • ПАТРИОТА

    Заиста је дошло задње време, са свих страна притисци на Хришћане и породичне људе а све што је изопачено је добродошло…ужас.