БРЕГОВИЋ: Руси су за Србе, као што сам ја за своју млађу браћу

23

Српски музичар Горан Бреговић је у интервјуу за РТ изнео свој о Револуцији у Русији из 1917. године.

„Савремени свет је тешко замислити без те револуције, зар не? О њој може да се говори добро или лоше, али данас људи могу само да сањају да поседују такву власт коју су једном тренутку имали неки људи“, рекао је Бреговић.

Према његовим речима, проблем савременог света је у томе што се све веома брзо развија, осим политичке теорије. Последњи велики човек је био Карл Маркс који је живео у 19. веку, сматра Бреговић.

„У томе се и крије узрок проблема са којима се суочавамо данас. Од Марксовог времена нису се појавиле нове концепције. Знам да неко осуђује ту револуцију, али ја сматрам да је то био велики догађај у историји човечанства“, нагласио је музичар.

Бреговић је такође говорио и о односу српског народа према одлуци руског императора Николаја II да због Србије уђе у Први светски рат.

„Знате и сами како се у Србији односе према Русији. Руси су се увек залагали за Србе. У историји је било различитих момената, али су Срби увек рачунали на ’старијег брата‘, као што су на мене рачунала моја млађа браћа. Надам се да ће тако бити и убудуће“, нагласио је он.

Како је додао музичар, мали народи треба да знају да постоји велика држава са којом су они тесно повезани.

 • Василије Блажени

  Рече нешто паметно – за љубав Срба и Руса, али и нешто глупо – за комунистичке зликовце.

  • Tony Iommi

   Valjda će svi Srbi i Rusi jednom da shvate da sa ne treba da se bratimimo oko komunizma. Ta ideologija je uništila oba naroda, a pojedini to vide kao povezanost. Beem ti paradoks…

 • Дуња

  То што овде има и малих (као нпр. Брега) не чини Србе малим народом… нек настави да свира трубу и нек забавља околину …лова, женске….секс дрога и може било каква музика…његов максимални домет…од кога је, довољно је…ако буде форсирао вијуге, добиће упалу, а користи не може бити…

  • Soko Sokolov

   Горан Бреговић

   „Otac mi je bio Hrvat, majka Srpkinja, moja žena je muslimanka. U koga da uperim pušku? Nemam koga da mrzim“

   http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:546806-Otac-mi-je-bio-Hrvat-majka-Srpkinja-moja-zena-je-muslimanka-U-koga-da-uperim-pusku-Nemam-koga-da-mrzim

  • Дуња

   Није мржња оно што држи пушку која брани, зато је и збрисао, да не мора да се одлучи, мада кад си побегао у Србију довољно си се свима замерио :))…његова мука је похлепа, а не тешки проблеми поделе душе према својим који га више, мање воле….зато је добро да се искупљује музиком, дао је колико зна и хоће….

  • моћни Ђоле Јанговић

   Браво Дуњчи!
   Не држи пушку мржња него љубав према ближњем, одговорност према роду и храброст када ти срце силази у пете!
   Тога сам се бар нагледао у прошлим ратовима.
   Они који су на линију ватре долазили пуни мржње и са надутим груд’ма плавим од бусања, подвијали су репове и брисали кући чим је загустило, или би им мржња некуд ишчилела, замењена племенитијим осећањима….

  • Soko Sokolov

   Нисам ни рекла да је „мржња оно што држи пушку која брани“!
   Покушала сам ти објаснити да он није „чисти“ правосалвац.

  • Дуња

   Нема је, они само морају да воле више од других и мислим да греше када се правдају, јер ако некоме и нису добри, кога заболе за те „чисте“….ту стоји само она „нек камен баци онај који је у свему невин…“

  • ЏЕРОНИМО

   Bio bajčetinski džiber kod Brege u goste pa priča Dragici: hej bre znaš li ti da on ima zlatnu WC šolju. Ma hajde ne lupaj kaže njemu Dragica. Ako ne veruješ ajmo kod njega pa češ videti – veli on.
   Odu oni, vrata im otvori Goranova unuka, pa poviće: „Deda, Deda, evo ga onaj čovek što se posrao u trubu“!…

  • Дуња

   :)) добар….

 • Simerijanac

  Невезано за овог полутана горе, нама у Републици Српској Србија је мајка, а Русија би нам отприлике могла бити тетка. По тој логици Грци су нам кумови.

  • моћни Ђоле Јанговић

   :)))
   Тетка са ОВОЛИИИИКОМ батином!