Прочитај ми чланак

БРЕГОВИЋ: Руси су за Србе, као што сам ја за своју млађу браћу

0

Српски музичар Горан Бреговић је у интервјуу за РТ изнео свој о Револуцији у Русији из 1917. године.

„Савремени свет је тешко замислити без те револуције, зар не? О њој може да се говори добро или лоше, али данас људи могу само да сањају да поседују такву власт коју су једном тренутку имали неки људи“, рекао је Бреговић.

Према његовим речима, проблем савременог света је у томе што се све веома брзо развија, осим политичке теорије. Последњи велики човек је био Карл Маркс који је живео у 19. веку, сматра Бреговић.

„У томе се и крије узрок проблема са којима се суочавамо данас. Од Марксовог времена нису се појавиле нове концепције. Знам да неко осуђује ту револуцију, али ја сматрам да је то био велики догађај у историји човечанства“, нагласио је музичар.

Бреговић је такође говорио и о односу српског народа према одлуци руског императора Николаја II да због Србије уђе у Први светски рат.

„Знате и сами како се у Србији односе према Русији. Руси су се увек залагали за Србе. У историји је било различитих момената, али су Срби увек рачунали на ’старијег брата‘, као што су на мене рачунала моја млађа браћа. Надам се да ће тако бити и убудуће“, нагласио је он.

Како је додао музичар, мали народи треба да знају да постоји велика држава са којом су они тесно повезани.