ВРЕЛА ЗИМА: Врх СНС од Вучића тражи и републичке изборе

5

Напредњаци у суботу одлучују да ли ће бити ванредног гласања. За излазак на биралишта Стефановић и Михајловићева

НЕКИ од кључних људи СНС заложиће се, на седницама Председништва и Главног одбора заказаним за суботу, за расписивање ванредних парламентарних избора заједно са гласањем за београдску скупштину, сазнају „Новости“.

Најгласнији заговорници новог изласка на биралишта, како наводе наши извори, јесу чланови Председништва напредњака Зорана Михајловић и Небојша Стефановић. Међу главним разлозима које би они могли да изнесу на страначким седницама у корист распуштања парламента, јесте заоштрена ситуација, често на ивици инцидента, у клупама Народне скупштине.

Михајловићева сматра да опозиционе партије провоцирају изборе и да им зато треба „изаћи у сусрет“. У врху напредњака верују да политички сцену треба „прочистити“ и мисле да су многе опозиционе странке у потпуности изгубиле поверење грађана и сматрају да се избори прилика да се то покаже.

Један од аргумената који ће се „вагати“ у суботу јесте и то да ли су парламентарни избори потребни да би мобилисали бираче и „повукли“ резултат у Београду.

Председник СНС Александар Вучић, међутим, недавно је рекао да он мисли да није добар тренутак за парламентарне изборе, али да ће одлуку донети странка. Навео је, ипак, и да би добра страна ванредног гласања било то што би власт тако добила мирне четири године током којих не би било ниједних значајних избора, а Србија би могла да заврши важне обавезе на путу ка Европској унији.

Изборима се противе и коалициони партнери напредњака, пре свега СПС, али и мање странке које су у парламент ушле на листи СНС, попут СПО.

Београдски избори требало би да се одрже у фебруару или у марту наредне године. Спекулисало се и да би, у случају спајања са ванредним изборима, могло да се гласа већ идућег месеца али због рокова прописаних законом, то је сада практично немогуће.

ЧЕКАЈУ ЂИЛАСА

СВЕ је извесније да ће Народна странка Вука Јеремића и ПСГ Саше Јанковића наступити на заједничкој листи на предстојећим београдским и евентуалним парламентарним изборима. Они су започели разговоре о политичкој сарадњи, а спекулише се да би као свог кандидата за градоначелника најрадије видели бившег носиоца те функције Драгана Ђиласа.

 • Гаудеамус Игитуровић

  Ма чланак, к’о чланак. Него, фотографија је много информативнија, већ самом чињеницом да нико не сме да буде у истој линији са АВ, а камо ли испред њега. А то су они који ТРАЖЕ од АВ „и републичке изборе“!? Ако се суди по фотографији, они, бре, не смеју ни чашу ‘ладне воде да траже од Газде, а не републичке изборе!
  Друга сличица, унутар Слике, је наравно Миленко Јованов! Човек неспресушне енергије и недостатка мере. Ходајући постулат физике. Енергија је вечна, само мења облик.
  https://www.dss.rs/?s=%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE+%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2
  ДСС „мислилац“, Остоја Симетић га је прилично наружио у чланку
  http://скк.срб/2017/03/24/ostoja-simetic-milenko-jovanov-moj-drug/
  ал’ погрешио је …. није се Миленко променио, само је променио Газду. У ДСС-у је „наступао“ тако да је човек имао утисак да не прича присутнима, него да задовољи Газду. Исти је остао и у СНС-у. То се види и из позе у којој га је апарат ухватио у првом плану фотографије. И у ДСС и у СНС, позом првог међу верницима, немо кличе – Газда, види ме!

 • xyz

  KVIZ: DA LI ŠIRIŠ MRŽNJU PREMA VUČIĆU?
  https://www.njuz.net/kviz-da-li-siris-mrznju-prema-vucicu/

 • Сарма

  Ако Неша из Београда и Зока, задња пошта Тузла, траже онда Муслију и нема неког избора него да расписује.

 • Vujadin

  Ako AV ne proglasi parlamentarne izbore većina članova će se javno spaliti u Sava centru. Dramoser nema drugog izlaza, postradaće mu članovi. Inače on je od riječi i nikada nebi tražio vanredne izbore svakih šest mjeseci.

  • Mile Tranzicija

   „Stoti put ponavljam da se necu kandidovati za predsednika Srbije“, mislite takva prica?
   Od svih tih satrapa oko Vucica, nijedan NESME da misli, to za njih radi Vucic, oni su samo tehnicki izvrsioci, fizikalci.