Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИЈА! Први пут после 60 година Италије нема на СП у ФУДБАЛУ!

0

Фудбалска репрезентација Италије није успела да се пласира на Светско првенство у фудбалу, први пут после 1958. године, када су пропустили шампионат, и то у Шведској!

Шведска је кобна за Италијане. Шведи су 1958. били домаћини СП, када Италијани нису успели да се квалификују, а сада „азури“ у директном дуелу против ове скандинавске земље нису успели да обезбеде одлазак на Мундијал.

На мечу у Милану, Италија и Шведска су одиграле без голова. Први чин се одиграо у Шведској, која је на свом терену остварила минималну победу, која је, испоставило се била довољна за пласман на шампионат који се наредне сезоне игра у Русији.

„Азури“ су током целе утакмице били бољи ривал, нападали, стварали шансе, али мрежа гостију се није затресла до последњег судијског звиждука, који је уједно означио велику сензацију.

Прилике за Италију редом су промашивали Антонио Кандрева, Ћиро Имобиле, Александро Флоренци, Стефан ел Шарави… Међутим, одбрана Шведске на челу са голманом Робином Олсеном била је на висини задатка и издржала је све нападе Италијана.

Фудбалери Италије остали су у сузама на терену, а навијачи на трибинама. Ђанлуиђи Буфон неће имати прилику да се на Мундијалу опрости у дудбала.

Шведска се придружила Хрватској и Швајцарској, које су такође после баража избориле псламан на Мундијал, а у уторак се игра последњи дуел доигравања у европским квалификацијама. Република Ирска дочекује Данску, а у првом мечу није било голова.