ОНИ ЋЕ ШТИТИТИ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Основана Народна спасилачка гарда

1

Свесрпски Савез Ветерана "Бојево Братство" одлучило је да оснује хуманитарно-спасилачку организацију под називом "Народна Спасилачка Гарда".

„Ова организација је основана у жељи да да свој допринос обезбеђивању јединственог система заштите и спасавања Републике Србије, а у складу са Законом о ванредним ситуацијама и програмским циљевима Свесрпског Савеза Ветерана „Бојево Братство“ који се односе на хуману, социјалну подршку и заштиту грађана, припрему становништва и пружање активне помоћи у превазилажењу последица природних катастрофа, еколошких, техногених и других катастрофа, помоћ жртвама природних катастрофа, помоћ држави приликом друштвених, етничких и верских сукоба, избеглица и интерно расељених лица, заштите добробити животне средине и животиња, заштиту историјских објекта, подручја од историјског, културног значаја за Републику Србију и грађане Србије“, наводи се у саопштењу овог Савеза.

Ова структурна чланица Савеза Ветерана вршиће своје активности на територији Републике Србије, а по потреби и на територији других држава у складу са законом и међународним конвенцијама.

„Оснивање ове Организације је одговор ратних ветерана на различите врсте опасности које угрожавају: људе, животе, имовину, културна добра, животну средину“, наводи се у саопштењу.

Чланови „Бојевог Братства“ позивају све заинтересоване грађане, локалне самоуправе, установе, школе, удружења да се прикључе.

  • Сербо Макеридов

    Ово је добра идеја само се надам да не буде злоупотребљена, иначе има исувише разлога за оснивање једне овакве организације у Србији. Поздрављам!