ИЗЕТБЕГОВИЋ ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Ако Република Српска крене путем Каталоније …

13

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Босна и Херцеговина није држава онаква какву би, како је рекао, желели и за какву се залагао његов отац Алија, али је она, пре свега, опстала и иде правом смеру, али преспоро.

У случају да Република Српска крене путем Каталоније и прогласи независност, Изетбеговић за Дојче веле каже да ће „бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992-1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом“.

„Хајде да окренемо питање: како ће они поцепати БиХ?“, запитао је бошњачки члан Председништва.

„Дејтонски мировни споразум је на нашој страни, историја је на нашој страни, Устав је на нашој страни, интерес земаља на Балкану укључујући и Србију је на нашој страни. Интерес Европе – да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града пре 103 године – је на нашој страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси“, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о сценарију отцепљења Републике Српске, рекао је да ће већина бити на страни одбране територијалног интегритета БиХ.

„Ако произведу друго полувреме, мислим да ће они који га произведу изгубити – надам се политички, а не војно“, навео је.

  • Zina Ciceklic

    Kako glupo i glupo: „Ako Republika Srpska krene putem Katalonije…“ sve je završeno, jer se zna kako je put Katalonije završio.