ФИБА НАПРАВИЛА ХАОС, Милутинов не игра за Србију

0

Никола Милутинов неће играти за репрезентацију у квалификацијама за Светско првенство, као ни још петорица кошаркаша Олимпијакоса.

Милутинов је заједно са саиграчима из редова шампиона Грчке објавио писмо у којем се наводи да неће бити на располагању националним савезима током „ФИБА прозора“.

Осим њега, писмо су потписали грчки репрезентативци Јоргос Принтезис, Вангелис Манцарис, Костас Панаиколау и Јанис Папапетру, те Летонац Јанис Стрелнијекс.

„Од детињства смо се увек одазивали свим позивима наших репрезентације, били одвојени и по четири недеље од својих породица, играли без обраћања пажње на умор и игнорисали ризик од повреда. У ствари, повређивали смо се више пута играјући за национални тим, прелазили преко тога када год би то било тражено од нас“, наводи се у писму.

Прошле године, на почетку припрема за Олимпијске игре, шокирао је селектора Александра Ђорђевића када му се захвалио на позиву и одлучио да лето искористи за припрему за нову сезону, али сада ипак светска кућа кошарке носи кривицу за то што Милутинов неће моћи да помогне ‘Орловима’.

„Познато је да смо све то чинили из љубави, поштовања и посвећености, и управо је то разлог због којег се никада нисмо жалили. Међутим, због промена које су се десиле и новог календара, нашли смо се у незавидној ситуацији да објавимо да нећемо бити део репрезентација током квалификација за Мундобаскет 2019. Треба разумети да, у овом тренутку, практично је немогуће и непрофесионално одсуствовати током мечева нашег тима у Евролиги, имајући у виду да је већина нас пропустила већи део предсезонских тренинга због припрема за Евробаскет. Надамо се да ће ситуација ускоро постати нормални и да ћемо моћи да помогнемо националним тимовима“, додаје се у писму шесторице кошаркаша Олимпијакоса.