Прочитај ми чланак

ДВЕРИ БЕОГРАД: Нестручни кадрови окупирали Вождовац

0

Одборници Двери су на 10. седици Скупштине ГО Вождовац указали на кршење закона при избору директора установе културе „Бели Поток“.

На 10. седници Скупштине ГО Вождовац, одборници Двери су протестовали због начина избора директора Установе културе „Бели Поток“, који је од самог почетка текао нерегуларно и незаконито.

Пре шест месеци је на место в.д. директора постављена особа која нема одговарајући степен стручности, нема ни дана радног искуства на сличним позицијама, а том приликом није доставила план активности за установу на чијем челу се затим и нашла. Непоштовање закона се огледа и у следећем:

– конкурс за избор директора је објављен у дневном листу „Српски телеграф“, али не и на сајту НСЗ, како налаже члан 35 Закона о култури

– кандидат нема високо образовање, што члан 36 истог закона јасно налаже, уз услов да има најмање пет година радног искуства у струци

– прекршен је и став 2 истог члана, јер предложени кандидат није уз своју радну биографију предложио програм рада и развоја установе у којој ће радити као директор, као ни извештај о свом раду на положају вршиоца дужности у претходних пола године

– прилогом под насловом „ЦУРРИЦУЛУМ ВИТАЕ“, у коме је латиничним писмом изнета радна биографија кандидата, прекршени су чл. 1, чл. 2, и чл. 3 став 1 и 5 као и чл. 10 Закона о службеној употреби језика и писма, који обавезују државне органе на употребу српског језика и ћириличног писма у свакој комуникацији и регулишу коришћење латинице. Такође је прекршен и Статут ГО Вождовац којим је предвиђено исто.

СНС са својим коалиционим партнерима све грубље крши законе на штету грађана. При том све осионије на челна места институција од великог друштвеног значаја доводи подобно нестручне кадрове.

Време је да се бахата власт промени. Време је да школовани људи дођу на руководеће позиције.