Прочитај ми чланак

МИХАЈЛОВИЋ: Да СНС поново одмери снаге на парламентарним изборима

0

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је разлог за евентуалне ванредне парламентарне изборе "да опет на изборима измеримо колико вреде СНС и Вучић, колико Ивица Дачић, колико мале политичке партије.

Она је у интервјуу за данашњи Блиц потврдила своју ранију изјаву да су „ванреди парламентарни избори можда мало досадили грађанима“, али да „није лоше да грађани оцене шта смо и да ли смо добро урадили“.

„То је велика провера за људе који раде у Влади. Лично, волим изборе“, рекла је Михајловић. По њеном мишљењу власт се не плаши локалних избора у Београду.

„Толико тога је урађено у Београду да СНС може мирнио на те изборе“, рекла је Михајловић. На питање о две жене, кандидаткиње СНС за градоначелника Београда, Михајловић је одговорила:

„Заиста не знам ко су али бих волела да жена дође на чело Београда“. Није искључила могућностр да је она једна од те две особе, али је истакла да себе види искључиво у Влади.

Поводом пријаве коју је против ранијег министра Милутина Мркоњића и још 13 одговорних особа за пропусте у градњи аутопута Уб – Лајковац поднела у име Министарства на чијем је челу, Михајловић је рекла:

„Тужилаштво за организовануи криминал преузело је слулучај и видећемо да ли ће наше основане сумње бити довољне да се претворе у оптужницу. И није ту само министар, већ и извођачи, подизвођачи радова, надзорни органи…Чињеница је да је пут пропао, да 4,5 километра пута морају поново да се раде.. Не да се поправљају не да се заливају битуменом, већ се мора скидати три, четири метра дубинског слоја, а на неким насипима и читавих 11 метара“. Додала је да она није „ни тужилац, ни полицајац, ни судија, а штета је најмање милијарду динара и неко за то мора бити одговоран“. Задршку у реаговању Министарства објаснила је да су пропусти на путу који је завршен 2014. године, откривени пре неколико месеци.

Поводом Мркоњићевог реаговања, Михајловић је рекла да „ако су вулгарне псовке одговор на аргументоване примедбе у вези са пропустима, њој остаје само да види колико валидност на суду имају галама, псовање и простаклук“.