Прочитај ми чланак

КОЈИ СМАРТФОНИ су најпродаванији у Србији?

0

Иако је број косиника иПхоне-а у Србији у сталном порасту, неприкосновени краљ тржишта је дефинитивно оперативни систем Андорид. Ипак, и међу Андроидима постоје велике разлике у функцијама и вредности самог телефона, а за које се то моделе грађани Србије највише опредељују сазнајте у тексту.

“На наше тржиште иПхоне је ушао у октобру 2014. године. С обзиром на чињеницу да пре тога нисмо имали званичне канале продаје иПхоне уређаја, иницијални раст је био велики, али не и толики да угрози примат уређаја на Андроиду. Коришћење иОС у односу на Андроид је прилично константан и у складу са светским трендовима и негде је у просеку 20% према 80% у корист Андроид платформе“, кажу из Теленора за Б92.

У МТС-у се слажу да је продаја иПхоне уређаја у константном порасту, али да и даље постоје корисници који се теже опредељују за прелазак на други оперативни систем, па је Андорид и даље примарни оперативни систем и код њихових корисника.

Када говоримо о најпродаванијим моделима ВИП истиче да предњаче смарфони компаније Самсунг и то модели Ј серије. На другом месту налазе се уређаји компаније Хуаwеи. А шта је са Аппле-ом?

“Аппле уређаји увек изазивају велико интересовање, а што се модела који је тренутно најпродаванији тиче, то је иПхоне 7. Верујемо да ће и његов наследник, иПхоне 8 бити популаран међу нашим корисницима, нарочито ако имамо у виду да у Випу уз куповину иПхоне 8 или 8 Плус, у НЕО тарифи, добијају 2ГБ за сурф у ромингу, које могу искористити у наредних 24 месеца, у Европи, Сједињеним Америчким Државама, Канади и Кини“, рекли су нам у ВИП-у.

Што се корисника МТС-а тиче, највећи проценат купује апарате средње класе ценовног ранга од 25.000 до 35.000 динара у оквиру постпејд пакета тражећи најбољи начин да споје приступачну цену са што бољим перформансама. С друге стране, у ВИП се корисници све више одлучују за уређаје који подржавају ЛТЕ технологију, а тренутно је трећина таквих телефона у њиховој бази и проценат константно расте. У Теленору пак, корисници првенствено гледају однос цене и квалитета при чему се и сам оператер труди да им изађе у сусрет.

“Наши корисници бирају уређаје који ће одговорити на њихове потребе и бити у ценовном рангу који одговара њиховим могућностима. Трудимо се да, кроз различите моделе плаћања, омогућимо нашим кориницима да дођу до жељених модела који ће одговорити њиховим потребама. Теленор у својој понуди има уређаје са базичним функционалностима, али и тренутно најнапредније уређаје на глобалном нивоу, попут Самсунг Ноте 8, иПхоне 8 и 8Плус, иПхоне X.“, рекли су нам из Теленора.