Прочитај ми чланак

ВУЛИН О САРАДЊИ СА НАТО САВЕЗОМ: Србија је неутрална, али ће вежбати са свима

0

Говорећи о предстојећој заједничкој вежби српских и америчких падобранаца, министар одбране Александар Вулин рекао је да је Србија неутрална земља, али да ће се припремати, вежбати и радити са свима од којих може нешто да научи и који могу да науче нешто од ње.

– Као свака војно неутрална земља трудимо се, трудићемо се и успевамо у томе да имамо изузетно добре односе и са Сједињеним Америчким Државама и са Руском Федерацијом и са ОДКБ и са НАТО пактом, дакле са свима од којих можемо нешто да научимо и који могу да науче нешто од нас. Добро су дошли и Србија ће се и даље тако понашати, бићете сви гости на тој активности и видећемо се тамо – рекао је Вулин у Никинцима.

Он је навео и да ће јавност о тој активности бити благовремено обавештена.

Српски и амерички падобранци ће скакати једни поред других током заједничке вежбе која има за циљ јачање војних веза са Србијом, изјавио је амерички генерал Тод Волтерс, задужен за Здружену ваздухопловну команду при НАТО, пренео је раније данас Ројтерс.

Британска агенција наводи да се вежба изводи на позив Владе Србије, а падобранци из обеју држава ће у оквиру такозване показне вежбе скакати из транспортних авиона 2 Ц-130Ј, које је произвела корпорација Локхед Мартин.