РУСИ НAПРAВИЛИ РЕВОЛУЦИЈУ У НAОРУЖAЊУ: Моћни микроталасни топ претвара у крш

12

Електромагнетско оружје против беспилотних летелица први пут на изложби "Aрмија 2017" у Подмосковљу.

Нови државни програм наоружавања подразумијева широко увођење високопрецизног и хиперсоничног оружја, приопћио је шеф Одбора Већа Федерације за одбрану и безбедрност Виктор Бондарев.

„Сада смо посвећени припреми новог државног програма развоја наоружања до 2025. године. Принципијелно важан фактор тог програма је усавршавање и широко увођење високопрецизног оружја. То је оружје које је засновано на новим физикалним принципима попут хиперсоничне брзине“, цитира Бондарева агенција РИA Новости.

Стварање наоружања с технологијама које раније нису примењиване најавио је 2016. године концерн „Радиоелекторнние технологии“. Тада су споменути микровални топови који могу невидљиво, нечујно и селективно спаљивати непријатељске електроничке уређаје. Таквим оружјем ће бити опремљене беспилотне јуришне летелице шесте генерације. Заменик министра обране Јуриј Борисов је испричао да су борбени ласери већ сада у арсеналу руске војске.

„Моћни војноиндустријски потенцијал Русије успешно се реализира. Имамо доста јединствених иновација“, истакнуо је сенатор.

Овисно о начелу деловања борбени сустави на новим физикалним принципима дијеле се на ласерско, радио-вално, оптичко, кинетичко и др. оружје. Његови модели су демонстрисани у затвореном делу форума „Aрмија 2016“, наводи портал рг.ру.

 • Маринко

  Ако неко сумња да су ове технологије научна фантастика нека убаци мобилни телефон у микроталасну пећ. Микроталасна, као вероватно и горе наведено оружије, користе алфа-зраке који у сваком металу индукују струју која пржи проводнике на интегралним колима. Због тога је ова варијанта оружија ефикасна само против дронова који немају метални оквир довољно велике дебљине.
  Међутим, гама-зраци продиру метар олова…

  • моћни Ђоле Јанговић

   Алфа зраке, гама зраке… и микроталасно оружје???
   МаВе цаве, држ’ се ти епске поезије и гуслања војводи Црвенбану, мани се физике..:)))

  • Спира

   Како настају алфа зраци из микротласне пећи. Шта у унутра долази до полураспада??

   Зашто бих стављао телефон у микроталасној рерни?

   И кад ставим телефон у рерну да ли тад треба да окренем рерну према дрону како би га оборио.?

   Шта је поента твог коментара ?

  • Mile Tranzicija

   Ja posedujem to oruzje, mikrotalasnu rernu. Za sada po nemackoj recepturi kuvam kafu u njoj I podgrevam jela. Probao sam to sta pisete, ali malo mi je kabasta za nisanjenje, a I nema kundak. Sto se tice telefona I SIM kartice, realno, mozete da je obrisete, softverski unistite za 20 sekundi zracenja, provereno…

  • Спира

   Ми замало да изгубимо рат против НАТО јер нам је понестало микроталасних пећи , који су уништавали НАТО ракете

  • Маринко

   Поента је Спире, да си имао кеца из физике!!!

  • Спира

   поента да ти појма немаш шта лупеташ . за твоје знање ја са физиком нисам у свађи него ти .

  • Маринко

   Спире, изгледа да је нама двојици суђено да се свађамо!
   По дефиницији, микро-таласно буквално значи електромагнетно зрачење високе фреквенције изнад опсега телевизије или телефоније.
   Комерцијалној употреби су најближи алфа зраци јер је њихова фреквенција приближна фреквенцији наизменичне струје доступне на свим утикачима. Једина њихова разлика у односу на стандарне АМ таласе је што су врло високе амплитуде па у проводницима , индукују струје веће ампераже. То значи да, ако убациш телфон у микроталасну (то значи амплифицирану наизменичну струју), у свим проводницима се индукује струја за коју нису пројектовани те прегоревају. УБАЦИ ТЕЛЕФОН У МИКРОТАЛАСНУ АКО НЕ ВЕРУЈЕШ!!!
   Штос са овим Руским оружјем је што њихови уређаји алфа зраке шаљу усмерено тунел ефектом или паралелним супротно поларисаним антенама или како год! Главна идеја је да се у проводницима интегралих кола, који су најосетљивији на промене струје (ампераже или волтаже свеједно) индукују аномаличе струје које ће да их спрже.
   Опет, УБАЦИ ТЕЛЕФОН или било који уређај са интегралним колом У МИКРОТАЛАСНУ ако не верујеш!

 • Sloba Milosevic

  Живела братска Русија !!!

  • Arhikles Salvador

   Само ти Слобо не сери. И ти и твоја Шешељуга.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Стара вест. Ова пушка је већ испробана у рату у Сирији. Обарали су америчке дронове на служби у ИСИС-у ко врапце…

  • Mile Tranzicija

   Mocni, interesuje me domet, ako imas nesto o tome. Video sam prilog gde Rusi ovom ili slicnom puskom prizemljuju mali dron kvadrokopter koji je bio na maloj visini. Kako to funkcionise kad su u pitanju velike, ozbiljne bespilotne letelice koje lete na 5-6.000 metara?
   Znam da Iranci imaju razvijen sistem softverskog preuzimanja bespilotnih letelica jer malo-malo pa naprave izlozbu svih dronova koje su prizemljili a kojI su gotovo neosteceni. Pozdrav, Mocni.