Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПОЗВАЛЕ ОПОЗИЦИЈУ на заједничку борбу за слободу медија и фер изборе

0

Покрет Двери упутио је данас опозиционим странкама предлог заједничких захтева за ослобађање медија у Србији и позвао опозицију на заједничку борбу за слободне изборе.

Двери су тај предлог упутиле Демократској странци (ДС), Демократској странци Србије (ДСС), Здравој Србији, Новој странци, Покрету слободних грађана, Покрету Доста је било, Покрету за Преокрет, Народној странци, Социјалдемократској странци (СДС), Левици Србије и Источној алтернативи.

У предлогу су навели да захтевају „обавезне телевизијске дебате измедју власти и опозиције свако вече током радне недеље на јавним медијским сервисима Радио-телевизије Србије и Војводине, оставке свих чланова РЕМ-а и избор новог састава тог тела“.

„Захтевамо укидаје националне фреквенције ТВ Пинк као партијске телевизије Српске напредне странке због злоупотребе јавног добра у сврхе партијске пропаганде владајуће странке, и формирање Надзорног одбора Народне скупштине Србије за праћење спроводјења и заштиту правилности изборног процеса“, наводи се у саопштењу Двери.

Двери такође захтевају „гостовање представника опозиције у Београду на ТВ Студио Б и осталим приватизованим локалним медијима“.

Двери су навеле да очекују одговор опозиционих странака у току предстојећег викенда.

„Позивамо све опозиционо оријентисане политичке странке, групе грађана и јавне личности на договор око заједничког наступа по питању обезбеђивања фер и поштених изборних услова, а пре свега о заједничкој борби за омогућавање слободе медија без које неће бити слободних избора“, навеле су Двери.