Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Деца нису крива, породична политика је решење

0

Српски покрет Двери осуђује сваку врсту насиља и позива одрасле и институције да преузму одговорност за насиље које се све чешће дешава међу децом.

Случај вршњачког насиља у Аранђеловцу није усамљен и указује на системски проблем нашег друштва, а који је последица анти-породичне политике коју води Влада Републике Србије.

Док држава сужава права оних који обављају образовно – васпитни рад, , насиље у школама сваке године све веће

Тражимо да држава кроз све релевантне институције, брзом реакцијом и конкретним мерама заштити сву децу у Србији. Неопходно је пре свега, заштитити децу која трпе било какав вид насиља и обезбедити им адекватну помоћ у превазилажењу последица, али  је такође потребно помоћи и деци која су извршиоци. На тај начин ће научити и да преузму одговорност за своје поступке и сагледају начин како да исправе грешку, што је у данашње време готово непостојећа категорија.

Наш образовни систем се бави углавном, решавањем последица,а не превенцијом вршњачког насиља. Наравно, да није једина одговорност на Министарству просвете, науке и технолошког развоја, већ на читавом друштву. Деци се кроз ријалити програме и штампу, у чему предњаче садржаји на ПИНК-у и у Информер-у, намећу сцене насиља и скарадности и овакве последице су могле бити очекиване.

Вршњачко насиље је само последица, а друштво мора да се одлучно обрачуна са правим узроцима, који нажалост, имају дубоке корене у политици Српске напредне странке, која на сваком месту промовише насиље, простаклук, лажи, клеветање и негативну селекцију.

Обавеза надлежног министарств је да развија и негује дух толеранције и ствара безбедну атмосферу за развој и учење сваког ученика. На тај начин се ствара и негује друштво у коме се деца осећају безбедно и заштићено и гради се породични систем вредности. 

Деца су будућност сваког друштва и гарант континуитета опстанка и развоја. Дужни смо да их заштитимо и да им помогнемо, нарочито када наиђу на проблеме због којих повређују и себе и друге, као и да помогнемо да они који су претрпели било који вид насиља, никада више не буду жртве.

У складу са тим, Двери су предложиле усвајање Породичне декларације као почетак увођења породичне политике у Србији, по угледу на Мађарску која је успешна „pro family“ и „pro life“ држава.

Овакав начин креирања породичне политике у Србији би допринео да родитељи имају више времена да се баве васпитањем и одрастањем своје деце, да институције система брину о сваком детету подједнако и да се ученици у школама осећају безбедно и сигурно, како би могли несметано да расту, развијају се и образују. 

Српски покрет Двери ће ускоро објавити и како се бахата СНС власт односи према овом, животно важном питању.

Савет за породицу и социјална питања Српског покрета Двери

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” биле су народне посланице у Скупштини Србије, Марија Јањушевић (Српски покрет Двери) и др Aна Стевановић (Доста је било). Тема емисије је била најављено усвајање Законе о родној равноправности у Скупштини Србије, и проблем породичног насиља у српском друштву.

У емисији се причало о о вези ријалитија на ТВ Пинку и уласка Вучићеве Српске листе у влади ратног злочинца Рамуша Харадинаја (00:01:30), о томе зашто РЕМ не ради свој посао када су у питању српски медији (00:05:00), о опозиционим протестима испред Владе Србије и ТВ Пинка у суботу 16. 09.2017., од 14:00 у Београду (00:12:00), о томе зашто нема тв дебата између режима и опозиције на великим медијима у Србији (00:14:00); као и о опозицији у Србији (00:16:00).Погледајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.