Прочитај ми чланак

ЛИДЕР ДСС ЈОВАНОВИЋ ЖЕСТОКО ПО ФУНКЦИОНЕРУ СНС-а Срам Вас било, издали сте Косово!

0

Др Милош Јовановић, лидер ДСС, током гостовања на РТС-у, у емисији „Упитник”, коју уређује и води Оливера Јовичевић, ушавши у дебитна дуел са Петром Петковићем, чланом Главног одбора Српске напредне странке и помоћником директора Канцеларије за КиМ, и некадашњим портпаролом Демократске странке Србије у време Војислава Коштунице, подсетио је српски јавност шта је Петковић говорио о Космету некад, а шта када је део напредњачке власти, тврди, у вези шиптарске окупације Косова и Метохије данас.

„Бриселски споразум је доказ предаје Косова и Метохије. Народ је одбацио тај сепаратистички споразум шаљући јасну поруку да га не прихвата. Српски народ на Космету треба да зна се власти смењују, а да је његов животни вековни интерес да сачува своју државност и Космет у саставу Србије – поручио је Петар Петковић који је оценио да су власти СНС и СПС одрекла Косова”, подсетио је Јовановић цитирајући изјаву дату медијима, од само пре годину дана, садашњег високог напредњачког функционера .

Након што је, прочитао изјаву Петковића, Јовановић се у емисији окренуо њему и као дојучерашњем страначком саборцу жестоко га је напао:

„Срамота, да Ви помињете срамота. Сећам се колико сте пљували Александра Вучића и називали га издајником. Објасните ми како је онда он од издајника постао отац српске нације. Срам вас било!”

Како је трајао цео вербални сукоб између др Милоша Јовановића и Петра Петковића, погледајте у видео клипу горе, а како је трајала цела дебата, у емисији „Упитник”, која је била посвећена позиву председника Србије, Александра Вучића, да се покрени унутрашњи дијалог у Србији, везано са будућим стајалиштима српске државе у вези проблема окупације Космета, погледајте у видео клипу доле.

Иначе, у емисији, је као саговорник још учествовао и ледер ДС-а, Драган Шутановац .