Прочитај ми чланак

„СА ВЕРОМ У БОГА И СРПСТВО“: Патриоти се уједињавају – бивши радикали са Дверима

0

Српски покрет Двери је данас склопио споразум о сарадњи са удружењем грађана "Источна алтернатива", које предводи бивши високи функционер СРС Драган Тодоровић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић и Тодоровић су потписали споразум, којим се одређују принципи на којима ће почивати њихова сарадња.

Источна алтернатива је други партнер Двери, јер су они летос већ потписали сарадњу са Покретом „Здрава Србија“ Милана Стаматовића.

А како гласи конкретан текст споразума погледајте испод:

„СА ВЕРОМ У БОГА И СРПСТВО“
ПРОГЛАС ДВЕРИ И ИСТОЧНЕ АЛТЕРНАТИВЕ

Полазећи од изразите потребе за обновом националног и патриотског блока, разореног издајом и деловањем актуелне власти и њених сателита, покрећемо заједничку сарадњу и активности на следећим основама:

1. Наш савез доприноси томе да Србија обнови аутентичан национални политички покрет који чине људи који нису компромитовани и корумпирани у бављењу политиком.

2. Ми смо српски родољуби и заштита српског националног, духовног и културног идентитета, као и српских националних и државних интереса, за нас је увек на првом месту.

3. Ми смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, и залажемо се за стратешку, мирнодопску и војну сарадњу са Руском Федерацијом.

4. Ми смо против неуставних „Бриселских споразума“ који представљају приватну политичку погодбу актуелне власти у Београду и илегалних органа у Приштини под патронатом ЕУ и категорички захтевамо њихов поништај.

5. Уместо наметнутог тзв. “унутрашњег дијалога” који води ка признању независног Косова од стране државе Србије, настављамо борбу за ослобађање Косова и Метохије.

6. Одлучно се противимо пројекту „Велике Албаније“ који директно штети српским националним интересима.

7. Обавеза државе Србије као матичне државе свих Срба који живе ван њених граница јесте непрестана брига и заштита права Срба у региону и расејању, са посебном посвећеношћу ка остваривању заједничке будућности свих српских земаља.

8. Борићемо се да истина о геноциду извршеном над српским народом у свим српским земљама угледа светлост дана.

9. Обновићемо српску војску и систем безбедности како нико не би дошао у искушење да нападне Србију.

10. Београд није једини град у Србији. Држава не може да напредује без равномерног економског развоја свих градова, општина и села, при чему посебну пажњу заслужују пограничне општине и градови

11. Београду је потребна смена власти и нова генерација политичара који ће Београду вратити карактер српске престонице и породичног града, а не места из којег естрадни политичари обманама и медијским манипулацијама управљају бирачким телом широм Србије. Београд треба да задржи своју аутентичност, а не да буде неуспела копија туђих престоница.

12. Државна имовина и пољопривредно земљиште нису на продају, и не могу бити предмет закулисних тајкунско-политичких комбинација нити распродаје странцима, већ треба да буду стављени у функцију домаћег економског развоја.

13. Сви градови и општине у Србији треба да постану породични центри и пријатељи беба, деце и породице. У породици лежи кључ демографске обнове и држава је дужна да породици пружи сву могућу заштиту.

14. Политичко-тајкунска пљачка грађана Србије мора бити заустављена, а сви одговорни за пљачкашке приватизације, корупцију, прање пара, и незаконито богаћење морају завршити у затвору.

15. Залажемо се за обнову српског банкарског сектора и кажњавање одговорних за ликвидацију највећих српских банака. Само здрав национални банкарски систем може покренути привреду, обезбедити правично кредитирање, пораст инвестиција и потребну ликвидност.

16. Прекинућемо сваки вид неповољне сарадње са пљачкашким међународним финансијским институцијама попут ММФ-а и Светске банке. Сарађиваћемо на равноправној основи са финансијским центрима где можемо постићи боље услове кредитирања, укључујући и Евроазијске финансијске центре. Зауставићемо даље задуживање државе и грађана и спречићемо пад будућих генерација у дужничко ропство.

17. Сва државна финансијска средства и друге могућности: субвенције, пореске олакшице, повољне дугорочне кредите, извозне гаранције и инфрастуктурна улагања треба да се ставе у функцију домаће привреде.

18. Ослоњени на домаћу памет и пријатељске земље поставићемо основу за брзи технолошки развој Србије. Наша држава ће поново бити у светском научном врху, спречићемо губитак српског научног, здравственог и технолошког потенцијала.

19. Село, земља и пољопривреда су велика развојна шанса Србије, и овим нашим удруживањем Србија обнавља политички покрет српског села и сељака. Зауставићемо одумирање српског села и створићемо услове за развој пољопривреде.

20. Проговорићемо у име средњег слоја нашег становништва, носиоца економског развоја, и стати у заштиту најважнијих носилаца стабилности наше државе: наших војника и полицајаца као и просветних, здравствених и других радника који су угрожени под овом влашћу.

21. Говорићемо у име пензионера и свих сиромашних, обесправљених, угрожених и одбачених грађана Србије, који су остављени на цедилу у последњих 25 година.

22. У Европи и свету који се мењају Србија треба да нађе своје место и свој интерес, чувајући свој национални идентитет: веру, језик, писмо, културу, традицију и обичаје српског народа и свих других народа који живе у Србији. Залажемо се за Европу нација у којој би се поштовао државни суверенитет, традиција и националне различитости свих европских нација.

Стојећи на овим идејним основама, обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима као нова политичка снага и нада. Позивамо и друге политичке странке, групе грађана, јавне личности и синдикате који деле исту забринутост над судбином Србије под овом влашћу и исте идеје о политичким променама да нам се придруже.
Дубоко верујемо у овај политички покрет из народа и знамо да нико не може да победи народ када се сложно повежемо и организујемо – СА ВЕРОМ У БОГА И СРПСТВО.