Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ: Чепурин наставља да прави конфузије

0

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли оценио да руски амбасадор у Београду наводима да је Косово део Србије наставља да прави конфузију.

Како Бота сот наводи, Пацоли је реаговао на изјаву Александра Чепурина, који је, према речима српских медија, рекао да Косово на основу свих међународних закона и прописа и даље део Србије, и навео да је амбасадор заборавио да су бројне међунардоне инстанце оцениле да поглашењем независности Косова није прекршено међународно право.

– Русија је стално била део процеса преговора за решавање коначног статуса Косова. Можда је прошло неко време, око шест година, а руски амбасадор је заборавио, зато морам да подсетим да су Уједињене нације, Међународни суд правде у Хагу, доказали својом одлуком да проглашење независности Косова не крши медјународно право, Резолуцију Савета безбедности из 1999. године или Уставни оквир… – навео је Пацоли.

Србија ц́е да балансира, али не жели да јој извуку столицу
Пацоли је навео да једноставно не зна о којим другим међународним законима и прописима говори представник руске дипломатије.

– Не могу да нађем било који други разлог зашто то чине, него да Русија има непрекидне претензије да креира лажне вести и ствара конфузију између локалног и међународног мишљења – рекао је Пацоли.

Чепурин је у интервјуу за Спутњик рекао да „када је реч о Косову, по свим законима и свим едјународним правилима, Косово је и даље део Србије, и ми у потпуности подржавамо територијалну целовитост Србије, законита права и интересе Београда“.