Прочитај ми чланак

МИЛАН ЛАКИЋ за HELMCAST о томе како су Албанци крали бебе по Србији

0

Милан Лакић, режисер и продуцент филма „Рођени и отети” за продукцију Helm Cast, говорећи окрађи беба из породилишта у Србији, је истакао:

„У Србији је толико беба украдено да би био потребан један велики затвор да се направи за све који су учествовали у крађи.

Најчешће се краду бебе које се унапред резервишу. Људи који купују бебе циљају на одређене групе типа родитеља уметника, спортиста, научника и сл.”

Милан Лакић каже да многе украдене бебе не завршавају само у иностранству већ и у Србији, како у великим тако и у мањим градовима. Једноставно је, ко има више новца да плати, добиће бебу.
Институт за неонатологију Београд, Краља Милутина је познат по аферама нестанка беба, у коме је директор био извесни Ружди Рамадани, Албанац. Док је он био директор ове установе многе српске бебе завршиле на Косову и Албанији.

Милан Лакић у емисији зато инсистирао да се јавност запита ко поставља те људе да раде по породилиштвима

„Проблем краће беба се потпуно отргао контроли, те тај проблем се не налази само у породилиштима, већ и у полицији и тужиластву и власт мора озбиљно да се позабави тиме”, истакао је Лакић и на крају закључио:

„ Садашња власт покушава да реши проблем али га решава на потпуно погрешан начин”.
А шта је још, у вези крађа беба у Србији говорио Лакић погледајте у видео клипу горе.