Прочитај ми чланак

СЕЋАТЕ СЕ ДАЧИЋЕВЕ МИЉЕНИЦЕ? Ево код ког министра се недавно „ухлебила“

0

Ивана Петровић, бивша директорка маркетинга „Дунав осигурања” и функционерка СПС, од прошле недеље задужена је за медије и комуникације у Министарству екологије свог партијског колеге Горана Тривана.

Трагом те информације позвали смо Петровићеву за коментар. У разговору за „Блиц” функционерка социјалиста потврдила је наша сазнања, али тврди да ту нема ништа спорно.

– Није то, заправо, никаква функција – није у том рангу. Од прошле недеље сам задужена за медије и комуникације у Министарству, и ту ћу се пре свега бавити односима са медијима и презентацијом резултата које је Министарство остварило. Могу да кажем да ми је овај посао велики изазов, с обзиром на то да је у питању новоформирано министарство које је раније, као што знате, било део Министарства пољопривреде. Већ смо обавили много посла који се засад не види у јавности, а тек смо опремили просторије, добили компјутере… – каже Петровићева, за коју није тајна да јој је Ивица Дачић много помогао у каријери.

На питање да ли је њено запослење било кроз јавни конкурс, функционерка СПС каже да је њена конкретна позиција ослобођена конкурса, те да сваки министар има простор да ангажује неколико сарадника као специјалне саветнике.

– Плата је између 90.000 и 103.000 динара, немојте ме држати за реч. Имам искуства у овом послу: сарађивала сам са готово свим министрима из редова наше странке још од 2007. и 2008. године – закључује нова специјална саветница Министарства екологије.

Иако је обављала неколико одговорних функција у странци и у јавним предузећима, Петровићева је у јавности махом била позната по наводним скандалима у којима је учествовала, али и по луксузном животу.

„Блиц” је писао о њеном жестоком, готово физичком сукобу са Дијаном Вукомановић (која је у међувремену напустила социјалисте, прешла у опозиционе редове и отишла у странку Вука Јеремића), али и о кривичној пријави коју је против ње и њеног брата Ивана поднео један саобраћајац из Зајечара.

У пријави је наведено да су функционерка социјалиста и њен брат путем СМС порука претили смрћу полицајцу који је Петровића зауставио у родном граду.

– Очекујем да та кривична пријава буде и званично одбачена. Случај се отеже, промењен је и судија, решење би требало ускоро да ми стигне. У том случају нанета ми је велика медијска штета – рекла је Петровићева.

Иначе, дуго времена је Ивана Петровић била директорка маркетинга у „Дунав осигурању“ у ком је примала плату око 250.000 динара.

Триван на рибању због трошкова

Игром случаја, „Блиц” је прошле недеље писао о !пацкама” који је нови шеф Иване Петровић добио због – прекомерних трошкова. Триван је, наиме, први међу министрима на својој кожи осетио да премијерка Ана Брнабић није про форме тражила редовне извештаје министрима о томе на шта тачно троше паре из буџета. Министра екологије премијерка је питала зашто је платио пут и боравак делегацији из Америке, а не види да иза тога стоји озбиљан пројекат.