Прочитај ми чланак

УЖАС НА МЕНХЕТНУ Комбијем улетео међу бициклисте, најмање шесторо мртвих

0

Возач комбија из још непознатих разлога улетео је на бициклистичку стазу на Менхетну и том приликом усмртио најмање шест особа и ранио петнаест, пишу страни медији.

Полиција је кратко саопштила да је ухапшена једна особа.

Тренутно постоје две верзије догађаја. Према информацијама „Њујорк поста“ који се позива на информације из полицијских извора, нападач није комбијем ударио у народ на стази већ је запуцао из њега. Како наводе, њега је полиција привела након што је из ватреног оружја упуцао најмање шест особа и напомињу да се напад догодио на углу Западне улице и Улице Чамберс, у близини Стајвеснт средње школе око 15.15 часова.

– Догодио се удес… Он је изашао из једног од возила и имао је два оружја. Трчао је по улици Чамберс и неко је почео да га јури. Чуо сам између четири и шест одјека након чега су сви почели да беже – рекао је Лаит Бахлули (14), ученик оближње средње школе.

С друге стране, један сведок је за „Еј-Би-Си 7“ саопштио да да је мушкарац комбијем прешао на бициклистичку стазу код аутопута и прегазио неколико особа, потом ударио у школски аутобус код улица Чамберс и Западне, након чега комби више није био у возном стању, па је нападач изашао и почео да пуца.

Према наводима, сви повређени тренутно добијају помоћ на аутопуту Западна страна након чега ће бити одведени у Белву болницу.