Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – ИВАН МИЉКОВИЋ: О отетим српским бебама које су продате Албанцима

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју” био је Иван Миљковић, Србин из Свилајнца, чијег је брата близанца Ненада по рођењу украло мединцинско особље из породилишта, прогласивши га мртвим и продало католичкој породици на Косову.

Тема емисије је била масовна крађа српских беба из породилишта, широм Србије и њихова продаја странцима.

„Сусрет са мојим украденим братом близанцем је био веома дирљив, али већ сам био донекле зато спреман јер сам га годинама већ тражио”, рекао је Иван Миљковић о свом првом сусрету са братом Ненадом.

„Њега, када су га украли из породилишта у Свилајнцу 1979.г. одмах су продали католичкој албанској породици са Косова, из Косовске Митровице, која је на исти начин усвојила још две бебе уз уже Србије, пошто нису могла да имају деце. Сва деца, коју су усвојили, купивши их из српских породилишта, имали су биолошки српске родитеље”, у емисији је открио Иван причајући о трагичној судбини своје породице.

„Крађом беба из породилишта, српска деца су се широм Србије продавана и албанским породицама на Косову. Ја имам сазнања да је то трајало сигурно од 1954 до 2006.г. можда је било таквих радњи и пре или после али до тих података, у мом истраживачком раду, нисам успео да дођем. Занимљиво је да је док је народни посланик СПС и министар без портфеља, др Славица Ђукић Дејановић, била директор Клиничког центра у Крагујевцу (1993-2000г.) имамо случајеве да је мединциско особље усмено родитељима саопштавало да им је дете умрло након порођаја, а да родитељи притом никад нису видели ту наводно умрли своју децу нити да су та деца званично била проглашавана мртвим. Ја не знам да ли је она лично директно учествовала у отмици и продају српских беба, али стоји чињеница да је 2001.г. била на челу Скупштинског радног тела које је случајеве отмице деце из српских породилишта прогласило застарелим”, устврдио је Иван Миљковић током емисије.

Како су и када крадена српска деца из породилишта широм Србије; и како је Иван дошао до свога брата Ненада, извукавши га из албанске породице и довео у Београд, где се Ненад крстио у православну веру, сазнајте гледајући цео видео интервју горе.

Интервју, за медијску кућу „Центар” водио је гл. и одговорни уредник  „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.