Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Парламентарни уз београдске? Знајући Вучића…

0

Београд -- Шеф српске дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да очекује да заједно са изборима за Скупштину Београда буду расписани ванредни парламентарни избори.

Очекујем. Знајући Вучића очекујем“, рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије.

Он је рекао да опозиција тражи изборе и да ће они, знајући Вучића, бити расписани.

„Постоји израз не чачкај, опозиција стално чачка, а моли Бога да не распише изборе. Знајући њега… не верујем у децембру, али у марту… Ужелили смо се избора“, рекао је Дачић.

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је раније да ће његова странка на изборе изаћи са листом „СНС – Александар Вучић“. Према његовим речима, то је последњи пут да ће СНС наступити са тим именом.

Вучић је након говора у земунској хали Пинки позвао напредњаке да већ од понедељка започну кампању за изборе за Скупштину Београда.

Кампању СНС пред београдске изборе неће предводити једна особа која ће бити кандидат за градоначелника, већ ће постојати тим за престоницу, објавио је нешто раније „Данас“.

„Тим за престоницу наступаће колективно у кампањи, док ће одлука о томе ко ће постати градоначелник бити донета на основу изборних резултата која оствари СНС. Садашњи градоначелник Синиша Мали остаће на тој функцији до расписивања избора и неће се дефинитивно ићи на опцију да се он повуче, односно да који месец пре избора поднесе оставку”, каже извор листа “Данас”.

Ко ће све бити у тиму СНС за градску кампању није још извесно. Помиње се и медијски стручњак Небојша Крстић и градски менаџер Горан Весић, за кога се спекулише да има најјаче амбиције да буде шеф престонице.

Оставку актуелног градоначелника Синише Малог до почетка јесени, али и његов останак до пуног мандата, Вучић је раније најављивао – одлазак Малог Вучић је најавио у пролеће ове године, након што је градоначелникова бивша супруга Марија Мали објавила сведочење о томе да јој је бивши супруг одузео старатељство над децом користећи своју политичку моћ, да ју је физички малтретирао, као и да се бави сумњивим и коруптивним пословима. Била је ово једна у низу афера везана за Синишу Малог („24 стана у Бугарској“, Савамала и друге) која је окончана заједничким саопштењем бивших супружника да су се договорили о старатељству.

Прича је потом нестала из јавности, а на неколико седница Скупштине града најављивала се оставка Малог, што се није догодило.

Претходни избори за Београд одржани су у марту 2014, заједно са ванредним парламентарним, и март 2018. је последњи датум када морају бити одржани.