Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Производња домаћих вакцина и поштовање права родитеља

0

Став Двери је, и то мора да се уведе као разлика, нико није против вакцинације деце, барем ми из Двери нисмо, али итекако разумемо родитеље који сумњају у исправност страних вакцина и желе домаће вакцине и тиме повратак поверења у вакцинацију наше деце - рекао је Бошко Обрадовић у Дому Народне скупштине.

Тема вакцинације наше деце је ових дана узбуркала нашу јавност и сви добро знају да постоји велико неповерење код бројних родитеља у Србији какве су то вакцине којима се вакцинишу наша деца.

Зашто то родитељи уопште тврде? Сигурно не зато што су родитељи ненормални, па не желе да вакцинишу своју децу и спрече заразне болести у Србији, већ зато што оправдано сумњају, а и ми сумњамо у квалитет вакцина. Оправдано сумњамо у исправност страних вакцина, јер немамо домаће релевантне националне лабораторије које могу да испитају исправност страних вакцина, посебно ових које сада напрасно улазе у систем редовне вакцинације.

Сетите се времена када смо имали Торлак и домаће вакцине и када нико у Србији није сумњао у вакцинацију и када смо вакцинисали нашу децу и када смо и сами вакцинисани.

И коначно, став Двери је, и то мора да се уведе као разлика, нико није против вакцинације деце, барем ми из Двери нисмо, али итекако разумемо родитеље који сумњају у исправност страних вакцина и желе домаће вакцине и тиме повратак поверења у вакцинацију наше деце. И као друго, желимо да родитељи имају право избора, да ли желе или не желе да вакцинишу своју децу.