Прочитај ми чланак

ДР ДЕЈАН МИРОВИЋ Што су српски политичари већи русофоби, то су још већи хрватофили

0

На Сајму књига у Београду, који се одржава од 22.10. до 29.10, у петак, у 19 часова, сали „Борислав Пекић” представљања је нова књига издавачке куће „Kатена мунди”, аутора др Дејана Мировића, професора Правног факултета Универзитета у Приштини, (привременог размештеног у северном делу Косовске Митровице), „Русофобија код Срба ‎1878-2017”

На представљању книге учествовали су професори Универзитета у Београду, др Мило Ломпар и др Слободан Антони, као и сам аутор.

Међу многобројним гостима из јавног и културног живота били су и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, први човек ДСС, Милош Јовановић, председник Образа, Младен Обрадовић, као и лидер Напредне странке Вук Јеремић.

Представљајући своју књигу, проф др Дејан Мировић је изнео једно своје запажање, које се односи у вези русофобије код Срба, а до које је дошао пишући ову своју књигу:

„ Русофобија код Срба је подстакнута од стране Запада и иде заједно са кроатофилијом. Што су наши политички руководиоци русофоби, то су они већи кроатофили. Наравно, после НДХ и геноцида 1941-45г. то нема рационално објашњење. Али након 1945.г, пре свега после 1948., под плаштом југословенства имамо сигурно најгору врсту русофобије, која прелази границу између советофобије и русофобије која чак прекраја и дорађује Његоша да би га прилогодила америчким погледима на Русе.”

Такође, аутор је навео и ко су били највећи русофоби међу Србима те истакао да постоје 4 врсте русофобије у свету – француска, енглеска, немачко-аустријскаи хладноратовску америчку – које су такође присутне у Србији, пре свега у владајућој елити.

Шта је још, у вези русофобије у Србији рекао проф. Мировић послушајте у видео клипу горе.

РУСКИ И АМАРИЧКИ АМБАСАДОР

На питање новинара Србин.инфо, коме би била ова књига кориснија – руском или америчком амбасадору, др Дејан Мировић је уз осмех одговорио:

„Књига, Русофобија код Срба ‎1878-2017 би најкориснија била садашњем председнику Александру Вучићу и елити којоја је око и уз њега; но нажалост и они и он имају друге приоритете у животу, као што су ТВ Пинк, Петар Луковић и други другосрбијански медији, тако да је мало вероватно да ће спознаје из ове књиге доспети до њих”, помало и тужно за Србин.инфо закључује уважени професор Мировић.

Књигу Русофобија код Срба ‎1878-2017 можете купити на Београдском сајму, на штанду издавачке куће Catena mundi, по цени од 700 дин. Пошто се књига одлично продаје, пожурите!