Прочитај ми чланак

СРПСКИ МУШКАРЦИ СТАЛИ У ОДБРАНУ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА и напали жене које немају децу!

0

Изјава патријарха Иринеја да је неопходно да подигнемо наталитет у Србији да бисмо опстали као народ, као и то да су жене дужне да рађају, наљутило је и чак и жене на врху власти, а онда су шокиране изјавом патријарха, реаговале и феминисткиње.

Изјава патријарха Иринеја да су жене дужне да рађају изазвала је реакцију прво министарке Зоране Михајловић, а потом и бројних жена и феминистичких покрета, које су упутиле патријарху опаску да их не третира као „расплодну стоку“.

Осуђујућем коментарисању придружили су се и поједини мушкарци који не деле став СПЦ.

Међутим, оно што је разљутило многе традиционалне Србе јесте реакција свих оних жена које се не слажу са тим да жена мора да рађа, са оним женама које не желе децу, као и са онима који можда не могу да их имају. Та реченица поделила је српску јавност, а она гласи овако „јесам се одужила цркви, ако родим црнца, нпр. муслимана?

Коментари наших читалаца били су сурови, много су осудили наше жене да желе само да се удају за новац, а не и за мушкарца кога воле и са којим желе децу. Такође, изненађујуће је да има све више мушкараца који гласно причају да су Албанке одличан избор за „кућу и породицу“, да су чисте и поштене, па ако Српкиње не желе да рађају, радо ће се окренути другим женама које хоће.

Такође, патријарха су упоредили са Качавендом и назвали га стоком мафијашком, што је изазвало потпуни хаос међу верницима и онима који бране патријархов став.

Они су у коментарима, слободно можемо рећи, увредили велики број жена, па се поставља питање да ли су жене добиле ударац од патријарха или од самих мушкараца који их нису штедели на увредама?

„Не рађају, не знају да кувају, свађају се, пију кафу пет пута на дан, докле бре??“, гласио је један од љутитих коментара, за који претпостављамо да је мушкарац оставио.

„Ма да, јако сте паметне. Нагурале его до неба, никад ни за шта нисте криве, очекујете све најбоље, а не нудите ништа, не умете више ни ручак да скувате. При упознавању једино вам је битно где дотични ради, колика му је плата, да ли има стан, где летује.

Себичност, саможивост, прорачунатост су ваше најјаче особине, а кад вам неко нешто замери, крештите све углас и позивате се на неправду. Има и даље нормалних жена, на срећу, али све је више искварених. Једино у чему се слажем је да данашње време не погодује ни рађању деце ни стварању породице“, гласио је други нимало пријатан коментар упућен данашњим женама.

„Препаметна дамо, питај маму зашто те је родила? Марићу, ево ти савршени ликови за твој шоу. Молим те дај им прилику да се „погледају у огледалу.“

Драге моје, добро знамо да би црнцима радо рађале, а тад не би помињали њихову материјалну ситуацију и стање у држави, него би вам главни фокус био на стање у панталонама, нажалост“, појавио се и један од коментара коме је прва асоцијација на црнце, уживање у сексу.

„Колико је некултуре исфрустрираних феминисткиња, за неповеровати“, ударили су у коментарима и на феминисткиње.

„Ја нисам Српкиња, али мислим да је Иринеј мислио најбоље за свој народ…Коментари типа, зар да рађам црнце, муслимане…је заиста безвезе…Па, Иринеј ти није рекао ни да их рађаш ни да такве абортираш, напротив, рекао је да пазиш шта и с ким радиш. Зар је то лоше што је рекао?, питао се неко.

„Не разумем какво је ово питање јел се одужила цркви, свашта, па не рађа децу цркви, већ себи, дал је икад и сама отишла у цркву“

„Зато се женимо Албанкама које ће да нам рађају децу, а ове наше нека рађају црнце“

Албанке нам рађају српску децу, а наше се вуцарају по кафићима, сплавовима, тражећи неку материјалну срећу“

Пренели смо вам коментаре људи који су преовладали када су у питању жене у Србији и рађање, већину су оставили мушкарци.

Шта мислите зашто су мушкарци изреволтирани данашњим женама? Шта је оно што им се никако не допада у понашању жена? Можемо ли дати одговор на питање, зашто сада долазимо до тога да мушкарци обреучке прихватили женидбу са Албанкама које хвале више од наших жена?