Прочитај ми чланак

„ЉАЈА“ ЈЕ ЉУДИНА, ОДУШЕВИО ЈЕ СРБИЈУ! Браво, момче!

0

А некад су му замерали што не пева химну...

Српски фудбалер Адем Љајић рекао је да за њега не постоји већа част од играња за репрезентацију своје земље и да се одриче премије која му следује за пласман на Светско првенство.

Фото: Принтскрин

„Одричем се премије јер од играња за репрезентацију и одласка на Светско првенство веће премије нема. Ја то заиста тако мислим. Не треба ми премија. Већа премија од играња за репрезентацију и одласка на Мундијал ми не треба јер је то за мене у ствари премија“, рекао је Љајић у интервјуу за “Спортски журнал“.

Љајић је био део репрезентације Србије која се у квалификацијама директно пласирала на Светско првенство у Русији наредне године.

Фудбалер Торина је истакао да му је играње за репрезентацију част и да од тога не постоји лепши осећај.

„Играње у репрезентацији је нешто друго, нешто посебно. Част је играње за репрезентацију и нема лепшег осећаја него бити у њој, давати максимум, победјивати и на крају крајева направити ово што смо успети, да се пласирамо на Мундијал“, казао је он.

По његовим речима, пласман на Светско првенство свима много значи, а посебно репрезентативцима Србије.

„Знали смо колико то значи за целу земљу, за фудбалски савез и да је свим осталим људима у Србији то било значајно. Нама свакако пуно више јер смо ми одлучивали о томе да ли ће Србија играти на Мундијалу, зато нам је после утакмице са Грузијом пао камен са срца, сви смо били срећни и задовољни“, навео је Љајић.

Како је рекао, још је рано да се говори о очекивањима од Србије на шампионату света и да се еуфорија после пласмана још није смирила.

Он очекује да та еуфорија буде још јача после жреба који ће се одржати 1. децембра у Москви.

„Свакако, али у овом тренутку треба да будемо срећни што ћемо бити део тога. Кад дође време Мундијала, постаћемо свесни и колико је пласман значајан“, додао је.

Он је говорио и о Торину и сарадњи са тренером Синишом Михајловићем, који га је својевремено када је био селектор избацио из репрезентације зато што није певао химну.

Љајић је за Михајловића рекао да је добра особа, један од најбољих тренера у Серији А, да одлично ради и да од њега може пуно да се научи.