Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА СЛОЖНА: Спремни смо за изборе

0

Представници опозиционих странака у Скупштини Србије кажу да су спремни за ванредне парламентарне изборе у случају да они буду раписани.

Посланик ДС Балша Божовић рекао је да опозиција тражи ванредне парламентарне изборе, али да је према законским роковима немогуће да београдски и парламентарни буду одржани истовремено у децембру.
 

Он је истакао да та партија може сарађивати само са онима који виде европски пут Србије као исправан и додао да ће ДС и за београдске и парламентарне изборе разговарати са свима који су им блиски у том погледу.

– Постојимо 27 година да би се изборили са аутокартијом, владавином једног човека. То смо урадили 90-их година, верујте, урадићемо поново – рекао је Божовић, оценивши да Београд, како каже, одређује политичку судбину Aлександра Вучића, те је председник СНС зато „нервозан и жели да распише парламентарне изборе“.

– Мислим да Вучић коју год одлуку да донесе биће погрешна по њега – рекао је Божовић.

Посланик НС ПСС Ђорђе Вукадиновић каже да је став опозиције такав да она никад не може да каже – не желимо изборе и да је то карта на коју играју Вучић и представници владајуће коалиције.

– Мислим да изборима више звецка сама власт или прети него што их опозиција тражи – рекао је Вукадиновић и оценио да је најава избора врста „блефа“ којим се одговорност за ванредне изборе пребацује на опозицију.

Он тврди да су владајуће странке слабије у Београду него на нивоу Србије, али и да би им парламентарни избори помогли да са „дневног реда скину неке вруће кромпире које морају да решавају“, попут питања Косова.

Посланица Покрета Доста је било Бранка Стаменковић рекла је да је тај покрет за изборе увек спреман.

Она је рекла да, ако је разлог за парламентарне изборе то што председница Скупштине Србије не уме да води парламент, она треба да поднесе оставку, а да грађани треба да знају због чега се иде на изборе, јер они коштају.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић каже да је опозиицја опрезна према најава парламентарних избора, оценивши да је то манипулација власти.

Каже да је бесмислено да о парламентарним изборима одлучује „један човек“ и додао да неће коментарима да учествује у „режираним представама“.

Ипак, истакао је да су Двери увек спремни за изборе.

– Изволите господине Вучићу, кад год желите да изађемо на изборе и да видимо да ли то ваша власт има толику подршку као што ви кажете, али пре тога да видимо какви су изборни услови и каква је слобода медија – рекао је Обрадовић.

Када је реч о евентуалном бојкоту, Обрадовић подсећа да је „кандидовао“ ту тему, али наглашава да није за то, већ жели да се о тој теми размишља, ако нема поштених и фер услова.

БОНУС ВИДЕО

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Центар” био је Игор Маринковић, главни одговорни уредник независног српског и антиамеричког портала „Правда”. Он је у емисији говорио о односу опозиције према алтернативним и интернетивним медијима (00:35:30), о томе како велики српски медији рекетирају опозиционе политичаре (00:41:30); и о томе колика је читаност другосрбијанских политичара на патриотским порталима (00:42:30),Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.