Прочитај ми чланак

РАТКО МЛАДИЋ ИМАО СЕРИЈУ МОЖДАНИХ УДАРА Хашки суд га пушта да умре пре пресуде

0

Породица и адвокати Ратка Младића тек после десет месеци добили налазе који откривају да је генерал у притвору имао серију можданих удара. Хаг нашим лекарима не дозвољава да га прегледају пре пресуде!

Бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић у последње две године имао је у притвору серију можданих удара, што је Хашки трибунал на све начине покушао да заташка! Хаг то ради јер очигледно рачуна да би Младић могао да умре чим му буде изречена првостепена пресуда 22. новембра ове године.

План хашких моћника јесте да Младић умре као осуђени „ратни злочинац“, односно да после пресуде онемогуће жалбени поступак.

Све је овде јасно

Младићеви адвокати и породица прошле недеље су, после скоро десетомесечне правне борбе, добили медицинску документацију која доказује да је српски генерал претрпео низ можданих удара. Упркос алармантној ситуацији, Хаг је у петак одбио захтев Младићеве породице да га под хитно прегледа лекарски тим из Србије!?

Генералов син Дарко Младић каже за Информер да нема никакве дилеме да Трибунал намерно прикрива стварно Младићево здравствено стање.

– Снимци његове главе јасно показују драстично лошије стање. Хаг нас лаже више од годину дана. Давали су нам стално само описе његовог здравственог стања, који су били ‘фризирани’, а упорно су крили снимке. Сада када су нам их дали, испало је да су лоше урађени и да је на њима тешко уочити трагове болести. Међутим, чак и поред тога, јасно су видљиви трагови можданих удара – објашњава генералов син.

Дарко Младић подвлачи да им је у петак стигло и обавештење из Хага да посета српског лекарског тима није могућа пре краја новембра или почетка децембра!

– Они су намерно то одложили за крај новембра или почетак децембра јер је изрицање пресуде мом оцу заказано за 22. новембар. Не знам шта планирају, али ми уопште не мирише на добро. То што ради Хаг јесте тежак злочин! – каже Дарко Младић, напомињући да је Хаг овим свесно прекршио и свој Правилник о раду, који у члану 31. наглашава да „Трибунал не сме да одбије преглед оптуженог ако породица и адвокати обезбеде и финансирају лекарски тим“.

Тако убијали и Слобу

Адвокат Тома Фила, који је у Хагу бранио неколико оптужених Срба и одлично познаје начин рада и функционисања овог суда, констатује да га овакво понашање према генералу Младићу нимало не чуди.

– То је суд који је основан да би судио искључиво Србима. Они немају разумевања ни слуха за овакве случајеве. Да имају, одавно би генерала Младића пустили да се лечи или у Србији или у Русији. Али исто тако су се понашали и према бившем председнику Србије Слободану Милошевићу. И знате шта је на крају било… – закључује Фила.