Прочитај ми чланак

ТРAГЕДИЈA У ФAМИЛИЈИ ЂОКОВИЋ: Новаков стриц се убио, опљачкала га жена

0

Момира Ђоковића супруга прогласила мртвим, па му преотела све богатство које је зарадио радећи с драгим камењем. Он то није могао да прихвати, па се обесио.

Момир Ђоковић (59), стриц најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, обесио се пре четири године у својој кући у Краљеву, ексклузивно сазнаје Курир.

Први рођак Нолетовог оца Срђана дигао је руку на себе јер није могао да поднесе то што га је супруга преварила када га је у Aустралији, где живи, прогласила мртвим и тако присвојила све богатство које је он зарадио.

Био богат и успешан

– Момо је по занимању био рударски техничар и скоро четири деценије се бавио проучавањем и обрадом минерала и од тога се обогатио – наводи саговорник Курира упућен у детаље који су претходили трагедији:

– Био је много добар човек, поштен и вредан. Aли не само то. Био је богат и успешан, цењен и поштован у Србији, али и ван земље. Дуго је живео са женом у Aустралији. Међутим, пре петнаестак година је због папира морао да се врати у Србију. Његов повратак у домовину је искористила његова супруга и прогласила га мртвим. Преварила га је! Новац који је зарадио радећи са полудрагим и драгим камењем му је остао заробљен код ње. Покушавао је да докаже да је жив, али узалуд. Писао је дописе амбасади Aустралије, доказивао да је он човек који је проглашен умрлим, али његов захтев из неког разлога није усвојен.

Он каже да је Нолетов стриц после неколико година борбе дигао руке и трбухом за крухом отишао у Словенију да ради као обезбеђење.

– Радио је дању и ноћу. Борио се као лав да преживи, али га је изједало то што од новца који је зарадио стојећи на вратима ноћних клубова није могао да живи као пре. Мучило га је то што га је жена преварила. Убрзо је напустио и Словенију и пошто није имао куд, одлучио је да се врати у родно Краљево. Ту је последњих година живео скромно, малтене на самом рубу егзистенције.

Покушавао је да пронађе драго камење у Србији, па је трагао за опалом на подручју Трстеника, Копаоника, Златибора и у Страгарима, али није имао коме то да прода – тврди наш извор, који додаје да се Момо обесио због нагомиланих дугова:

Упао у дугове

– Нолетов отац му је много пута помагао, али таквим животом Момо није желео да живи. Обесио се у својој кући кад су му људи из електродистрибуције искључили струју. Дугови за порез и комуналије су се нагомилали, а он није желео да буде терет свом брату и његовој породици. Целу фамилију Ђоковић је потресла вест да је Момо дигао руку на себе. Нису могли да верују да је то урадио. Сахранили су га како доликује – завршава наш извор.

Драго камање

Неколико месеци пред смрт Нолетов стриц Момо Ђоковић је био један од учесника на сајму камена, који се у марту 2013. године одржавао на крагујевачком Шумадија сајму. На овом догађају он је представио полудраго камење које је пронашао на подручју Богутовачке бање. Тада је први и последњи пут говорио за новине.

– Право богатство лежи на дубини од највише два метра и лако је за експлоатацију. Међутим, наши стручњаци за ову област радије седе у канцеларијама уместо да зађу у планину. Ја правим накит, вазе и друге ситнице и од тог посла живим. Могу да се праве лепи мозаици и скулптуре. На Западу би то било прескупо – рекао је тада Ђоковић.

БОНУС ВИДЕО

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју” био је Миленко Васојевић криминални инспектор за крађе, сексуалне деликте, сузбијање наркоманије …. У емисији се говорило о српском поџемљу, српским навијачима и ко контролише српску мафију.

У емисији гост је причао и о спрези подземља са јавним личностима и управама спортских друштава и клубова (00:48:00), о полицијским синдикатима и раду полиције (00:50:00), о женама полицајцима (00:56:00); и о томе да ли је савез нарко дилера са корумпираним полицајцем најјача мафија у Србији (00:58:00),. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.