Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТИ ЖЕНА: Европски парламент је легло сексуалних манијака!

0

- Страхујеш ли шта ће људи рећи, или можда дрхтиш од сласног, а опет узнемирујућег ишчекивања - само су неке од порука које министри шаљу женама запосленим у ЕП

Око скандала који потреса Европски парламент због наводног сексуалног злостављања жена запослених у овој институцији, испливава све више детаља. Чак 10 асистенткиња у Европском тврди да је ова институција легло малтретирања.

Foto: Flickr/inyucho

Политичари нас пипкају и понижавају, третирају нас као месо, мастурбирају пред нама: Секс скандал дрма Европски парламент

Међу преступницима наводно има и бивших министара.

– Миловао ми је косу, затим мој врат и кренуо низ леђа… Скаменила сам се, била сам престрављена. Рекла сам то колегиници која ми је саветовала да га пријавим, али на крају нисам то учинила… Било ме страх да ћу изгубити посао, бити посрамљена и да ће то уништити моју каријеру – рекла је једна од запослених говорећи о бившем министру који има приближно 60 година, ожењен је и отац двоје деце.

Злостављачи нису именовани јер су тако захтевале њихове жртве које страхују да ће се с њима морати суочити законским путем и тако себи уништити каријеру.

Новинар Сандеј Тајмса, који је открио целу аферу, наводно је видео СМС поруку коју је Ив Кошет, бивши француски заступник Зелених у Европском парламенту, послао 25-годишњој асистенткињи свог колеге.

У поруци ју је 71-годишњак прекорио јер је одбила позив на вечеру и додао како жели поделити с њом „страст, снове и маштарије“.

– Знам да је клише, да старац зове у излазак младу лепу жену. Страхујеш ли шта ће људи рећи, или можда дрхтиш од сласног, а опет узнемирујућег ишчекивања – написао јој је.

Такође, један виши заступник мастурбирао је пред својом младом асистенткињом, док је други средњовечни политичар пипкао своју помоћницу.

Једна 24-годишњакиња открила је како ју је један немачки заступник „вребао“ на састанцима и како се понашао врло неприкладно због чега јој је било неугодно.

Још један заступник из Немачке оптужен је да је дирао по стражњици 22-годишњу помоћницу на радном ручку на ком су разговарали о политичкој кампањи.

Девојка је тврдила да је ЕУ парламент легло злостављача јер се заступници, који намерно запошљавају младе асистенткиње, сматрају да никоме не морају полагати рачуне.