Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЈЕ СЛУЧАЈ КУЗМИЋ ОПРАВДАО НЕИГРАЊЕ ЈОКИЋА за Србију на Еуробаскету?

0

Много се прашине дигло летос око неиграња Николе Јокића за репрезентацију Србију на Еуробаскету. Он је једини од седморице која су изостала да није био повређен већ је одлучио да не игра "како би се спремио за НБA сезону".

Читајући између редова могли смо да схватимо да је прави разлог одустајања Јокића заправо страх од повреде која може доћи или током Еуробаскета или после током сезоне услед превеликог броја тренинга.

Јер процена је да га следеће сезоне чека баснословни уговор од словима девет и бројем 9 цифара (прича се да би могао да добије и 100 милиона за седам сезона у Денверу) То се не пропушта рекли би многи.

Међутим, недавна повреда Огњена Кузмића и то тешка повреда колена дала би за право Јокићу што је пропустио Еуробаскет. Кузмић је прошао цело лето, радио напорно, одирао Еуробаскет и онда се повредио на почетку сезоне.

Шта сад рећи? Злонамерни би рекли „Ето Кузмић се повредио што је играо за Србију“

Ипак, са друге стране имамо и ситуацију Милоша Теодосића, који није играо Еуробаскет, опоравио се тренирао цело лето и на првом мечу (званичном) у НБA повредио стопало.
 
Додуше, Теодосићева повреда није толико тешка, али ће га одвојити бар два месеца од терена. Клиперси саопштили да ће се вратити у јануру на терен.

Права истина је у томе да заправо не можете са сигурношћу рећи да је нека повреда изазвана баш због тога што је неки играч играо преко лета, јер дешава се и да не играју па се повреде.

Једноставно то је све акумулација година и година тренинга, без адекватног опоравка како у клубу где се игра по 80 утакмица годишње, тако и у репрезентацији.

Заправо, само добра превенција играчу даје неку шансу да кад дође до повреде она не буде толико тешка. Ништа не може да вам гарантује да се нећете повредити јер су напори којима су изложени професионални спортисти превелики.

Према томе повреда може да се деси увек и на сваком месту и нема приче да се дешава због овог или оног такмичења више. Да не причамо о томе да су се неки наши кошаркаши повредили на припремама управо јер су имали велику паузу у којој нису радили ништа и први јачи тренинг их је избацио из ритма и донео повреду.

Према томе треба водити рачуна о сваком аспекту свог тела од превенције, исхране, опоравка, рехабилитације и пробати да се буде што више позитиван и надати се да се повреда неће десити.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић., у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о томе како се постаје добар фудбалски тренер као и о тренерима и селекцији играча у ФК Партизану и ФК Црвеној звезди (00:15:30); и о младим фудбалерима која су деца богатих људи али и која су сиромашна (00:21:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.