Прочитај ми чланак

ПУШИЦА (ДВЕРИ): Космет је завичај свих Срба, а не приватни посед Вучића и Дачића

0

Космет је завичај свих Срба, а не приватни посед Вучића, Дачића, Ђурића, Ракића и њима сличних.

Српски покрет Двери најоштрије осуђује отворено насиље и притиске актуелне власти на грађане Републике Србије који живе и раде на Космету или као расељена лица живе у централној Србији, са циљем да гласају на „локалним изборима“ које су расписали илегални органи у Приштини.

Одлуку о изборима за одборнике скупштина општина и скупштина градова, на основу одредаба важећег Закона о локалним изборима, може једино донети председник Народне скупштине Републике Србије и нико други. Како таква одлука није донета, то се на територији АП Косово и Метохија као саставном делу Републике Србије, не могу спроводити било какви локални избори, односно избори расписани од стране илегалних органа и у амбијенту окупације, не могу бити легални, нити легитимни.

Срамно је што су државни органи и јавни функционери Републике Србије узели учешће у спровођењу илегалних избора и изградњи, те организовању илегалних органа локалне самоуправе у корист Приштине, а на штету Србије. Сила, претње и уцене више доликују разбојничкој банди него политичким субјектима који треба да представљају грађане и испуне уставну обавезу да заступају и штите државне интересе Републике Србије на Косову и Метохији.

Сматрамо да су терор, притисци на грађане и отворена колаборација актуелног режима кроз тзв.бриселске споразуме и преко сарадње тзв. Српске листе са илегалним шиптарским органим у Приштини још један доказ велеиздаје, која траје у континуитету почев од првих политичких погодби које је са илегалним органима у Приштини постигао режим Бориса Тадића. Оно што је на Космету Тадић започео, Вучић је наставио и додатно убрзао процес повлачења Републике Србије са Космета. Томе погодује и позив на некакав унутрашњи дијалог, као да положај и статус Космета нису опредељени међународним имепративним нормама, Резолуцијом 1244 и Уставом Републике Србије.

Двери упозоравају актуелну власт да је Космет завичај свих Срба, а не приватни посед Вучића, Дачића, Ђурића, Ракића и њима сличних. Борба за опстанак АП Косово и Метохија у саставу Републике Србије у првом плану подразумева поништај тзв. бриселских споразума, а затим проглашење окупације Космета, уз дипломатску активност пред СБ УН и потпуну примену Резолуције 1244 СБ, која, између осталог предвиђа и повратак српског особља на Космет.

Марко З. Пушица