Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ у Крагујевцу одржали трибину о Косову и Метохији!

0

Градски одбор Крагујевац Српског сабора Заветници организовао је у просторијама Гарни Хотела “Ема” трибину посвећену Косову и Метохији.

Пристунима су се обратили чланови Градског одбора, Ненад Милисаваљевић и Ана Поповић који су подсетили да су Заветници у Крагујевцу поднели иницијативу да један од градских тргова понесе име „Хероја Кошара“, али да тај њихов предлог градска власт није усвојила.

“Одбор крагујевачких Заветника има жељу да уз помоћ оваквих и сличних скупова укаже на значај питања Косова и Метохије, подсети на вредност, достојанство и целовитост наше државе и очува сећање на жртву нашег народа”, истакла је Поповићева.

На трибини се обратио и Томислав Рачић, учесник битке на Кошарама, који је говорио о појединостима током борбе на караули, али и нагласио да је положај ратних ветерана данас поражавајући.

„Ми се нисмо борили за дневнице, него за народ и отаџбину и због тога нас данас највише боли што нема поштовања према онима који су дали живот у борбама.“, рекао је Рачић.

На крају скупа присутнима се обратила Милица Ђурђевић, члан Председништва Српског сбора Заветници. Она је истакла да Заветници имају конкретна решења за ситуацију на Косову и Метохију и да је геополитичка ситуација по Србију све повољнија због чега државно руководство нема ниједан разлог да овако исхитрено наступа и жури са неким „историјским споразумима“.

Она је говорила о континуитету лоше политике према КиМ још од 2000. године, које су под притиском Брисела и Вашингтона предавали атрибуте државности у јужној покрајини Србије.

Нарочито је нагласила да јој је велико задовољство што у сали види велики број младих људи и закључила да верује да долази нова политичка генерација спремна да преузме одговорност и коначно заузме српски став у погледу кризе на КиМ.

У име Градског одбора пристутнима се на крају захвалио Ненад Милисаваљевић. Он је истакао да ће Заветници у Крагујевцу наставити са оваквим активностима.