Прочитај ми чланак

НЕ ПИТА ЗА ЦЕНУ: 40.000 евра сваком Албанцу са југа Србије који гласа за ПДК!

0

Тачи Хашим Тачи и његова странка ПДК Албанцима са југа Србије плаћа и по 40.000 евра да гласају за његову странку на локалним изборима који се сутра одржавају на Косову и Метохији.

Ову вест су обелоданили поједини косовски медији који наводе да је ову понуду изнео члан ПДК-а и некада виски функционер Тачијеве владе Абелар Тахири у Бујановцу ондашњим албанским лидерима, како би гласали за ПДК.

© Sputnik/ Александр Вильф

Тахири је обећао да ако ПДК добије Приштину на изборима, странка ће донирати још 400. 000 евра Албанцима из Прешевске долине.

Ово није први пут да албанске странке плаћају за гласове, а овога пута Тачијева ПДК не пита за цену јер им се предвиђа јако слаб изборни резултат на локалним изборима.

Албанци су међутим скептични да ће им паре бити исплаћене и захтевају да им се пола од обећаног износа исплати пре гласања.

Овај гест, међутим није наишао на добар пријем код присталица Рамуша Харадинаја, због чега је, како пишу медији са Косова, дошло и до мале препирке између два лидера, али и изазвало несугласице међу Албанцима на југу Србије.