Прочитај ми чланак

ЈAВНОСТ КИВНA ЗБОГ МОГУЋЕ СМЕНЕ СЕЛЕКТОРA: Кокеза, не дирај Муслина!

0

Србија се још није отрезнила од пласмана на Светско првенство а већ смењујемо селектора - истог оног који нас је одвео на жарко жељени Мундијал у Русију.

Фудбалска јавност у шоку прати ситуацију у Фудбалском савезу Србије, али и у страху да било шта лоше каже за председника Славишу Кокезу како му се оштра реч не би обила о главу. Сви примећују да се Муслину пакују афере како би се дошло до покрића за његову смену. Почело је са „случајем Сергеј Милинковић-Савић“, а Курир сазнаје да се кује и наводна афера „Пријовић“.

Свака част Пиксију, али чему отказ после највећег успеха у последњих неколико година. Муслин је најзаслужнији за то што је Србија на Светском првенству, каже Ден Тана.

Реч играча

Репрезентативац Лука Миливојевић недавно је изнео одличну паралелу када је реч о селектору.
– Потребно је да погледамо шта раде велике репрезентације, Немци на пример. Имају једног селектора већ дужи низ година. Нашли су правог стручњака и дали му подршку. И ми сад имамо доброг селектора, имамо тим и генерацију младих фудбалера, сад Муслину треба дати дужи уговор од једног циклуса – недавно је рекао за Курир ас Кристал паласа.

Славољуб Муслин је отпутовао у Француску и не жели да коментарише могућу смену. Његов наводни наследник, кога Кокеза жели већ на Мундијалу, налази се у Кини и не јавља се на телефонске позиве, док је шокантну вест с Теразија с неверицом испратио и Добривоје Танасијевић Ден Тана.

– Не могу да верујем… – почео је причу Ден Тана:

– Шокиран сам, па Муслин и његови играчи су најзаслужнији за то што смо направили овакав успех и пласирали се на Мундијал. Урадио је нешто што није пошло за руком петорици наших и једном страном селектору. Нешто за шта сам ја сматрао да је немогуће. Право да вам кажем, смена Муслина је највећа фудбалска глупост коју сам чуо у животу.

Бивши председник Црвене звезде истиче да Драган Стојковић поседује квалитет, али не верује да је његов долазак на клупу „орлова“ могућ пре Мундијала.

– Пикси има јак уговор у Кини, веома је талентован и на путу је да постане тренер светског реномеа. Немам ништа против њега, напротив, али не знам колико је реално да он постане селектор. Имао је понуду да води Свонси у Премијер лиги, али је искочио Гуангџоу – истакао је Танасијевић и закључио:

– Верујте ми, смена Славољуба Муслина у овом тренутку била би српска фудбалска трагедија!

Ден Тана се слаже да је Србија играла лоше против Aустрије у Бечу и Грузије у Београду, али и истиче да је крајњи резултат битнији од три лоша полувремена.

– За мене је резултат увек био испред игре. Резултат ће бити упамћен и он је најважнији, а како смо играли, биће брзо заборављено.

Ден Тана је својевремено на својој кожи осетио шта значи српско фудбалско блато и како оно може да свакога испрља.

– Ми смо невероватни, мислим као нација. Сваког ко направи неки успех покушавамо да срозамо што дубље по систему да комшији цркне крава. Много је зависти, не само у фудбалу него у свим сегментима друштва. За то смо мајстори – закључио је Добривоје Танасијевић, популарни Ден Тана.

КОМЕНТAРИ ЧИТAЛAЦA

– Ма шта хоће тај Кокеза, зар му је мало то што идемо на Светско? Девет победа и један пораз је мало. Aјте, молим вас, па то је чист безобразлук.

– Опет мафија у репрезентацији. Муслин сигурно није дао да игра нечији пулен, па мора да оде. Страшно.

– Тако је било и с Aнтићем, човек створио екипу, атмосферу у тиму, јединство, резултат, па га Толе отерао и још дебело платио одштету. После њега дошли су разни „пролазници с улице“, а ми смо били у каналу… и то нам није било за наук. Зашто опет?

– Муслин је одличан тренер, смените Кокезу и остале политичаре у фудбалу.