Прочитај ми чланак

МУСЛИН „СМЕЊЕН“ још пре Беча

0

Наводно, Муслину се на душу ставља наводно неефикасна игра екипе, иако је у десет утакмица Србија имала гол-разлику 20:10, затим превише дефанзивна тактика.

Да ли ће Славољуб Муслин и на Мундијалу у Русији бити селектор Србије – и зашто НЕЋЕ? У Фудбалском савезу су пре неколико недеља донели одлуку да непосредно по завршетку квалификација промене селектора. Испоставља се да је победа против Грузије (1:0), којом је оверен пласман на Светско првенство, вероватно била можда и последња утакмица Славољуба Муслина на клупи „орлова“.

Како „Новости“ незванично сазнају, одлука о одласку Муслина са клупе А селекције је донета још пре дуела са Аустријом у Бечу, који је Србија изгубила са 3:2, а присуство Драгана Стојковића Пиксија у експедицији ФСС тада је само подгрејало гласине да ће управо он бити наследник Муслина на клупи националног тима.

Наводно, Муслину се на душу ставља наводно неефикасна игра екипе, иако је у десет утакмица Србија имала гол-разлику 20:10, затим превише дефанзивна тактика, иако се константно играло у формацији 3-4-3, али и чињеница да је у тим једва, односно „на мишиће“ враћен Адем Љајић. Ту је и чињеница да млада звезда Лација Сергеј Милинковић-Савић није у плану актуелног селектора, а део медија и фудбалске јавности у Србији свакодневно врши притисак да млади Новосађанин буде међу сениорима.

Током дана нико од три поменуте стране у овој изненађујућој вести за фудбалску Србију није одговорио на питање „Новости“: да ли је истина да ће ускоро доћи до смене селектора. Ни председник Славиша Кокеза или неко други из ФСС, ни Славољуб Муслин, а ни Драган Стојковић Пикси нису одговарали на позиве и поруке новинара.

Било како било, све су прилике да ће ФСС ускоро донети одлуку о Муслиновој судбини на клупи репрезентације. Пошто Драган Стојковић Пикси има веома чврст, трогодишњи уговор са кинеским Гванжуом, идеја неких људи у ФСС је да он преузме репрезентацију Србије непосредно пред Мундијал у Русији и да је води током Светског првенства од 14. јуна до 15. јула следеће године, а да касније добије одрешене руке и одлучи да ли ће седети и даље на клупи свог садашњег тима, или на клупи „орлова“.

ГЛЕДАО МИЛИНКОВИЋ-САВИЋА У НИЦИ

Селектор Србије Славољуб Муслин је, током одмора у Француској, био у Ници и гледао меч 3. кола Лиге Европе Ница – Лацио. Занимљиво је да је актуелни тренер репрезентације на делу видео и младу звезду Римљана Сергеја Милнковић-Савића, око којег се месецима ломе копљ – да ли му је место у младој или А селекцији. Милинковић-Савић је одиграо одличан меч и у победи Лација над Ницом (3:1), постигао два поготка, други за вођство Римљана и трећи за потврду тријумфа.

СТОЈКОВИЋ ВЕЋ „У СИСТЕМУ“

Сумње о ангажману Драгана Стојковића на клупи „орлова“ подгрејале су се крајем прошле године када је изненада добио Златну лопту као најбољи српски тренер, иако је, наводно жири донео одлуку да награда оде у руке Томислава Сивића. Да је већ „у систему“, видело се и пре две недеље, када је Стојковић путовао са „орловима“ авионом у Беч и био смештен у хотелу са стручним штабом и остатком националног тима.

МИЛОШЕВИЋ УМЕСТО БУЊЕВЧЕВИЋА?

Осим Славољуба Муслина, своју позицију би у ФСС могао да изгуби и директор Горан Буњевчевић. Према још непотврђеним информацијама, њега би на овој функцији могао да замени актуелни потпредседник Саво Милошевић.