Прочитај ми чланак

ЛАЗАНСКИ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СРБИН.ИНФО о томе зашто Русија модернизује Војску Србије

0

Веома је битна војна сарадња Србије са Русујом, за модернизацију српске војске, пошто је гро наше војне технике базирана на советској технологији, за Србин.инфо је рекао војни коментатор Мирослав Лазански, на војном аеродрому Батајница, током обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

„Тенкови, авиони, противавионски ракетни системи, које је имала бивше ЈНА, а данас су у саставу српске војске, све је то советска ратна технологија”, рекао је народни посланик Лазански и додао:

„Зато садашњи долазак руских мигова 29 омогућиће да српска ловачка авијација не умре, да настави да живи и развија, истовремено повећавајући безбедност ваздушног простора Србије.

Иначе, током војног приказа „Слобода2017” одржана је и церомонијална примопредаја „мигова 29“ који су стигли из Русије; и то приликом је председник Србије, Александар Вучић, се захвалио председнику Русије Владимиру Путину и министру Сергеју Шојгуу, коме је предао и један од шест парадних бодежа са серијским бројем „мигова“.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће Центар били су српски војни пилоти са ратним искуством, пуковници ратног ваздухоплоства у пензији Мирчета Јокановић и Милорад Ђошић.

О томе у каквом је положају Војска Србије, српско ратно ваздухоплоство и шта за безбедност Србије значе руски мигови 29, који током године треба да пристигни у Србију, погледајте у видео линку доле:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.