Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДИНИ ЈУНАЦИ ПАЛИ НА МАРАКАНИ: Арсенал једва победио, и то кад су …

0

Пресудни моменти су били други жути картон Милана Родића и погодак Оливијеа Жируа...

Велика је штета како је завршена утакмица 3. кола Лиге Европе на крцатом стадиону „Рајко Митић“. У 85. минуту је Црвена звезда поражена од Арсенала јединим поготком Оливијеа Жируа.

А недуго пре тога, Звезда је остала са десеторицом на терену због искључења Милана Родића.

На самом крају одличне утакмице је судија Беноа Бастијен упао у главни фокус меча, поготово што је пропустио у финишу да досуди поједине ситуације које су ишле у корист црвено-белима.

Црвема звезда – Арсенал 0:1
(Жиру 85)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Стојковић, Ле Талек, Савић (од 66. Бабић), Родић – Доналд, Крстичић – Срнић (од 82. Гобељић), Канга, Радоњић – Боаћи (од 80. Пешић)
Клупа: Супић, Рачић, Милијаш, Аџић, Бабић, Пешић , Гобељић

АРСЕНАЛ: Чех – Дебиши, Елнени, Холдинг – Нелсон, Кокелан (од 90. Шеф), Вилок (од 89. Мекгејн), Мејтленд-Најлс – Волкот, Вилшир, Жиру
Клупа: Мејси, ОсеИ-Туту, Акпом, Дасилва, Мекгејн, Нкетија, Шеф

На крају, Арсенал остаје први са 9 бодова, док је БАТЕ захваљујући минималној победи над Келном, са истим бројем бодова други са Звездом на табели.

„Па шта ако је Арсенал“, као да је помислио сваки играч црвено-белих и кренуо храбро, и то је оно што је сваки навијач од њих и желео.

Кренуле су „тобџије“ јако са притиском, одмах на почетку је скоро опорављени Канга добио ударац у главу.

У 15. минуту је била и најбоља прилика за Арсенал у првом полувремену – у гужви после изведеног слободног ударца се осамио Волкот и шутирао из непосредне близине, а Борјан је био на месту. Уследио је период игре у ком је Звезда била опаснија екипа, из контри су покушавали Канга и Срнић након одличних продора Боаћија, али су те завршнице биле јалове.

„Маракана“ је скочила на ноге у 26. минуту, када је после корнера Боаћи главом покушао о земљу, а лопта се потом одбила о пречку.

Свега пет минута касније, Немања Радоњић се нашао у фантастичној прилици. Центаршут је упутио Срнић, да би млади напдач остао сам на другој страни и пуцао, али је Чех одбранио! Одбила се лопта, али је улетела на време одбрана и изблокирала и други шут крилног нападача.

Друго полувреме су две екипе режирале другачије: мирније, са мање прилика и споријим темпом. Најзанимљивије било у првих 15-ак минута, када су се истицали голмани: најпре Борјан

Арсенал је имао и добре прилике из прекида захваљујући жутим картонима Боаћија и Ле Талека, али онај други који је добио Милан Родић испоставио се фаталним по црвено-беле.

Био је Родић у ваздушном дуелу, контакта је било, али не и намере ударања лактом… рекло би се престрого, али је Милојевић морао брзо да реагује извукавши Срнића из игре, а на терен је послао Гобељића.

Ипак, свега пар минута касније Арсенал је стигао до вођства, када је Вилшир је недопустиво лако прошао два играча домаћих, а потом Волкот послао лоптуЖируу, који је маказицама матирао Борјана. И он је због негодовања добио жути картон…

3. коло

Црвена звезда – Арсенал 0:1
БАТЕ – Келн 1:0

Табела: Арсенал 7, Црвена звезда 4, БАТЕ 4, Келн 0.